"Megkezdődtek a Centrál Színházban E. Albee Nem félünk a farkastól színművének próbái."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Nem félünk a farkastól

Megkezdődtek a Centrál Színházban E. Albee Nem félünk a farkastól színművének próbái.

A történet szerint egy átmulatott éjszaka végén George és Martha, egy középkorú, középosztálybeli és közepesen részeg házaspár hazaér otthonába. Kisvártatva beállít hozzájuk egy fiatal pár, Nick és Honey. Ha a váratlan vendégek szórakoztatásáról van szó, George és Martha számára semmi sem drága: szellemes tréfákkal kezdik, ám csakhamar közös életük pokoli titkait kezdik el kifecsegni. A játékos évődés tragikomikus élveboncolássá fajul.

 

 

Soha senki nem ábrázolta olyan szórakoztatóan a kegyetlen emberi játszmákat, mint Edward Albee, akinek főműve, a Nem félünk a farkastól méltán a 20. század egyik legmaradandóbb drámája. A farkastól természetesen nem kell félni, abszolút ártalmatlan jószág a társadalomhoz képest, amelyikben George történelmet, Nick biológiát tanít a beszédes nevű város Új-Karthágó egyetemén. Ez is csak el fog pusztulni, bár nem sóval hintik majd be a helyét, hanem whiskybe fullad, és csupán el nem olvadt jégkockák maradnak utána egy ideig. Ebben a pusztulásban érdekelt Martha, George és a fiatal házaspár vendégük.

 

Nick és Honey szerepét Schmied Zoltán és Ágoston Katalin játssza, a rendezői széket Puskás Tamás foglalja el. Básti Julinak már sokszor fölajánlották Martha szerepét, de mindig nemet mondott egészen mostanáig, amikor is a Centrálba szerződött Rudolf Péter, akinek szerepálma volt George figurája. A közös szereplésnek nem tudott, és nem is akart ellenállni. Ők ketten most már harmadszor partnerei egymásnak a Centrálban. De az Üvegtigris filmekben is bizonyították, hogy félszavakból értik egymást. Bemutató: március 5.

 

fotó: Sárosi Zoltán

La femme La femme cikke 2016. február
címkék:
Színház
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.