"Idén július 3. és augusztus 17. között számtalan különleges zenei programmal vár minket a 26. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Zenés nyári estek

Idén július 3. és augusztus 17. között számtalan különleges zenei programmal vár minket a 26. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál.

A több mint negyed évszázados hagyományra visszatekintő koncertsorozat idén is kiváló kulturális élményt és egyben remek turisztikai programot kínál a FINA Vizes Világbajnokság kísérőprogramjaként.  A szimfonikus zenekarok mellett idén a Sabbathsong Klezmer Band, a Semmelweis Kórus és hagyományosan a Budapest Bár, valamint a Magyar Örökség és Hungarikum díjas 100 Tagú Cigányzenekar teszi még izgalmasabbá a nyári éjszakákat a Városligetben.

 

Az eseményt a Szent István Király Szimfonikus Zenekar nyitja meg július 3-án a Vajdahunyadvár romantikus stílusú udvarában. A továbbiakban még a MÁV Szimfonikus Zenekar, a Semmelweis Kórus, a Budapesti Vonósok és a Mendelssohn Kamarazenekar adnak koncerteket, a záró est pedig a Magyar Virtuózok Kamarazenekar hangversenye lesz augusztus 17-én. A történelmi helyszínen a történelem legnagyobb zenei alkotásai csendülnek fel: Csajkovszkij, Bach, Beethoven, Orff, Vivaldi, Puccini, Liszt, Brahms, Händel, Mendelssohn, Strauss… szerzeményei. 

 

 

Július 24-én egy különleges koncert keretében, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Semmelweis Kórus előadásában a világszerte közkedvelt Hair musicalt élvezhetjük klasszikus zenei átiratban. A fesztivált július 31-én a Budapest Bár, augusztus 3-án a Sabbathsong Klezmer Band, augusztus 14-én pedig a 100 Tagú Cigányzenekar előadásai színesítik. A Sabbathsong Klezmer Band produkciójában hegedűn Beke Farkas Nándor, valamint a cimbalom Paganinije, a Kossuth-díjas Ökrös Oszkár is közreműködik. 

 

Fotó: NAP média

La femme La femme cikke 2017. május
címkék:
Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.