"Dupla esttel jelentkezik a Trafóban napjaink egyik legizgalmasabb magyar kortárstánc-formációja. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Látható zene, hallható tánc

Dupla esttel jelentkezik a Trafóban napjaink egyik legizgalmasabb magyar kortárstánc-formációja.

Egy-egy este (szeptember 21. és 22.) két különleges előadást is láthatunk a Trafóban. Nagy Emese, Simet Jessica és Várnagy Kristóf táncosok a DART formációból kiválva a közelmúltban MA•ZE néven alakultak újjá. A tagok eddigi közös munkáit jellemző határtalan szenvedély és dinamizmus mit sem veszített lendületéből, sőt: a jelek szerint ezúttal még bátrabb előadásra számíthatunk a budapesti székhelyű kortárstáncegyüttestől. Tovább csigázza az érdeklődést, hogy a csapat ezúttal az igen jó nevű izraeli Batsheva Dance Company két táncosát, Guy Shomronit és Yaniv Avrahamot hívta meg koreográfusnak.

 

A Kumzits munkacímű darabot virtuóz fizikalitás, feszített tempó, letisztult, gazdag eszköztár, a mozgás iránti elkötelezett és mély szenvedély jellemzi. Az izraeli Guy Shomroni és Yaniv Avraham megalkotta különleges előadásban Nagy Emese, Simet Jessica, Várnagy Kristóf és Laza Tímea működik közre táncosként. A jelmezeket Osnat Kelner tánc- és képzőművész készítette, a zene pedig a széles körű művészi alkotó, Ohad Fishof munkáját dicséri. Guy Shomroni (Batsheva Ensemble, Batsheva Dance Company, Gaga technika nemzetközi oktatója, elismert tel-avivi DJ) és Yaniv Avraham (MASPA – művészeti vezető, Kibbutz Contemporary Dance Company, Batsheva Ensemble, Batsheva Dance Company) már számos országban állított színre együtt darabokat, de Magyarországon most debütálnak ezzel a lélegzetelállító közös munkájukkal.

 

 

Az est másik előadása a Dzsumbuj címet viseli. A figyelemfelkeltő cím mögött egy olyan kreatív ötletkavalkád rejtőzik, amelyben egy előadás keretein belül teret nyer és manifesztálódni tud a két alkotó között kialakult vibrálás. Együtt oldódik fel előadó és néző, zenész és táncos, a zene láthatóvá, a tánc hallhatóvá válik. Az előadás mozgatórugója Nagy Emese táncos és Jónás Vera zenész együttműködése, valamint a két műnem találkozásából felszabaduló hihetetlen energia. Az előadásban zenészként Jónás Vera és Csizmás András, táncosként pedig Nagy Emese, Simet Jessica, Várnagy Kristóf, Laza Tímea, Nyeste Adrienn és Keresztes Patrik működik közre.

 

A MA•ZE kulcsszavai a sokszínűség, a kiváló nemzetközi alkotókkal fenntartott jó kapcsolatok, a közönség bevonása, a spontaneitás alkalmazása és a különböző formanyelvek, művészeti ágak, valamint az alkotók és a közönség közötti interakció. Az együttes céljai közé tartozik, hogy olyan új formátumú produkciókat hozzon létre, amelyek a hazai kortárs táncélet alkotói és nézői számára egyaránt szórakoztatók és figyelemfelkeltők, valamint olyan alkotói és kommunikációs platformokkal kíván kísérletezni, amelyeken keresztül az Y és a Z generáció közvetlenül megszólítható lesz.

 

Időpont: 2017. szeptember 21. és 22. 19 óra 

 

Fotó: Hevér Zsófia

La femme La femme cikke 2017. szeptember
címkék:
Színház | Tánc
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.