"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Kiadó sztáréletek

Ha mindenkiből nem lehet is sztár, egy rövid időre legalább kipróbálhatjuk, milyen lenne úgy élni, ahogyan ők.

Az ember azt gondolná, hogy az utolsó dolog, amire a Hollywoodi csillagok vágynak, hogy idegenek árasszák el több millió dolláros villáikat. De elég, ha körbenézünk az interneten, és láthatjuk, hogy manapság számos lehetőség áll a sztárfanatikus rajongók rendelkezésére. Megszerezni egy híresség otthonát nem egyszerű feladat, de nem is lehetetlen. Havonta körülbelül 50 ezer dollárért például kibérelhetjük Pamela Anderson tengerparti házát Malibuban. Végtére is a hírességek is csak emberek, és hozzánk hasonlóan számukra is fontos a pénz. Ennek köszönhetően ma egyre többen adják ki otthonukat a hozzánk hasonló földi halandóknak. Mindez persze nem meglepő, figyelembe véve, hogy sokan közülük 3, vagy akár 4 ingatlannal is rendelkeznek, nehéz ellenállni tehát a kísértésnek, hogy hírnevük révén némi pluszbevételhez jussanak.

 

 

A legfelkapottabb sztárotthonok


A sport nagy rajongói számára az egyik legtökéletesebb helyszín a Royal Westmoreland Golf Club Barbadoson. Itt több tucat olyan villa sorakozik, amelyek brit sportcsillagok tulajdonában állnak. Bár nincsenek személyes fényképek a falakon, vagy félig megrágcsált szendvicsek a hűtőben, a hű rajongók számára még így is igazi élmény lehet ugyanabban a helyiségében tartózkodni, ahol kedvencük is lakott.

 

Az AirBnB honlapján, melyen több mint 5 millió kiadó magánlakást kínálnak, igazi kincsekre bukkanhatunk. Amennyiben szállást keresünk, egy unalmas hotel helyett választhatjuk akár Julie Andrews egykori otthonát is. A látványos ingatlan bérleti díja 500 dollár egy éjszakára. A ház eredetileg a koreográfus Eugene Loring számára készült, és egy több mint 7 hektáros terület is jár hozzá.

 

Az AirBnB a legérdekesebb otthonokat adja bérbe, és meglepő módon nem is mindegyik drága. Száz dollár alatt bérelhetjük ki például azt a burbanki házat, amelyben a 40-es években Ava Gardner élt zenész férjével, Artie Shaw-val. De említhetnénk akár Denzel Washington otthonát is, mely megfelel a sokak számára vágyott kaliforniai álomnak. A híres filmrendező, Orson Welles 4 hálószobás otthonát még 1930-ban vásárolta. A 30 ezer négyzetméteres ingatlan, melyhez egy lagúna stílusú medence és szauna is tartozik, mostanra vendégeket is fogad. A jelenlegi tulajdonos persze nem adja olcsón a luxust, egy éjszakáért körülbelül kétszázezer forintot számol fel. Bizonyos épületek új fénytörésbe kerülnek, ha kiderül ki volt az előző tulajdonosuk. Egy Mauin található, 30-as évekből származó kunyhó nem éppen királyi lakosztály, mégis amikor felfedezték, hogy korábban Jimi Hendrix tulajdonában állt, hirtelen felment az ázsiója.

 

Szakértők szerint a jelenség mögött megfontolt pénzügyi döntés áll, s még azok a sztárok is előszeretettel vesznek részt az új businessben, akik nincsenek rossz anyagi helyzetben. „Mick Jagger a londoni gazdasági egyetemen diplomázott, és elmondható róla, hogy ügyes üzletember. Megérti, hogy ha bérbe adja a házát, azzal fedezheti a költségeket, amíg nem tartózkodik otthon” – mondja Richard Klug Beverly Hills-i ingatlanos. Többek között Jagger stargrovesi hat hálószobás, japán stílusú tengerparti villája is elérhető már a rajongók számára. A szerény rezidencia teniszpályával, medencével, pezsgőfürdővel és egy játékpavilonnal is rendelkezik. Mindehhez pedig természetesen kertész, házvezetőnő és személyi séf is dukál. És hogy mi a legjobb az egészben? Valószínűleg a Karib-tengerre nyíló, páratlan kilátás!