"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Közös felfedezés

Tapasztalatok, sikerek és tanulságok az „50 tehetséges magyar fiatal” program első évadából.

Az „50 tehetséges magyar fiatal” program azt tűzte célul maga elé, hogy a hasonló kezdeményezéseken túlmutató felelősségvállalással a tehetségek elismerésének rangos, mértékadó platformjává váljon. Akik eddig részt vettek benne, visszaigazolták ezt a törekvést. A La femme pedig folytatni akarja, amit elkezdett.

 

Bényei Éva Bernadett számos rangos tanulmányi versenyen szerepelt már eredményesen, mégsem ezek kötik le inkább, hanem a kutatás, az önálló, produktív munka. Horváth Magyary Nóra máig jól emlékszik, első találkozásukkor másfél órán át kérdezgette, beszéltette Évát, hogy megértse kutatásai témáját és célját.

 

 

Kommunikációs szakemberként ugyanis nem járatos a biológiai kutatások területén. Úgy véli, ez a beszélgetés pártfogoltjának is segített, hogy végiggondolja, miként lehet érthetően és mégis érdekfeszítően bemutatni saját tudományos területét egy nem szakmabelinek. A második alkalommal azután már annak módjáról ötleteltek, hogyan lehet a tudomány világát megismertetni a diákokkal. Az együtt eltöltött időből nem csak Éva, de mentora is sokat tanulhatott. A mentor sokat tanult arról, miként is használják a fiatalok a közösségi médiát, míg a mentorált meglátta, mitől is terjed ott egy téma. „Kezdettől fogva lenyűgözött Bényei Éva Bernadett sikersorozata, sorra kapta és kapja a mai napig a díjakat, nemzetközi elismeréseket” – mondta Horváth Magyary Nóra.

TEHETSÉG
„Kezdettől fogva lenyűgözött Bényei Éva Bernadett sikersorozata, sorra kapta és kapja a mai napig a díjakat, nemzetközi elismeréseket”

 

„A mentorprogram során sokat tanultam az előadásmódokról, arról, hogy hogyan kell kiállni a közönség elé, hogyan lehet könnyen megtalálni a közös hangot a hallgatósággal. Egészen biztos, hogy a program alatt elért eredményeim, ha közvetetten is, de szoros kapcsolatban állnak a program során megtanultakkal, előadói képességem fejlődésével. Úgy érzem, hogy mentorom nagyban segítette a fejlődésemet mind emberi, mind szakmai tekintetben. Emberileg sokat tanultam tőle, segített fejleszteni a kritikai látásmódomat. Szakmailag elsősorban azt tanulhattam meg tőle, hogy milyen egy jó vezető, és hogyan kell irányítani egy csapatot. Szerintem a mentorprogram nagyon jó kezdeményezés, szükség van ilyenekre!” – mondta Éva.