"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Trendek a kertben: innováció és játékosság

Ma már nem luxus egy komfortos kert berendezése Magyarországon.(X)

Nem kell a csúcsminőségű, ámbár kevesek számára megfizethető luxus és a rövid élettartamú, unalmas, kínai fonott bútorok között választani. Hazánkban már találhatunk olyan kertberendezési szaküzlethálózatot, ahol a bútorok designja, minősége és ára vevőbarát arányban egészíti ki egymást, méghozzá óriási raktárkészletből. Ebben a kínálati szegmensben már azokat a megbízható, időjárásálló és jól bevált alapanyagokat használják a gyártás során, amelyek eddig csak a luxusmárkáknál fordultak elő, és ezzel egy új minőségi kategória született Magyarországon.

 

Anyagok forradalma


A kezelésmentesség és az időjárásálló kivitel ma már alapvető elvárás a kerti bútorokkal szemben. A szintetikus, fonott szálat, amely hosszú évekig uralkodott a hazai kertekben, új dizájn és innovatív anyagok váltották le. A kültéri textil és bőr alapanyagok megjelenésével kárpitozott kerti bútorainkat már egész évben a szabad ég alatt tarthatjuk. A társalgóbútorokban rejtőző speciális, QuickDry Foam töltetnek köszönhetően a párnák gyorsan száradnak. A legújabb gyártói fejlesztések pedig már arra is figyelmet fordítanak, hogy a kültéri kárpitok minél természetesebb tapintásúak legyenek.  

 

 

Tudatos vásárlás


Az anyagokban és a kidolgozásban nagy a különbség az egyes kerti bútorok között, és ezt tudatos vásárlóként mindig észben kell tartanunk. Míg a beltéri bútornak a megjelenése és a komfortja a kulcskérdés, addig a kerti bútornak számos további elvárásnak kell megfelelnie, mivel a szabad ég alatt kell helyt állnia. Mindig próbáljuk ki a bemutatóteremben a kiválasztott bútorokat, ahelyett hogy zsákbamacskát vásárolnánk. Alaposan tájékozódjunk még vásárlás előtt arról is, hogy a bútor milyen kültéri tulajdonságokkal rendelkezik, és ennek tükrében mérlegeljük az árat.

 

Mixeld, ahogy tetszik


A kerti étkezőasztalok között ismét ráirányult a figyelem a társaságbarát kerek asztalokra. A nagycsaládosok, kerti partizók pedig a hatalmasra kihúzható asztalokat keresik. Az étkezőszékeken egyértelműen a színes textilénhuzat uralja a piacot, a váz anyagától függetlenül. Étkezőnk összeállításakor 2015-ben teljes a szabadság. Megfigyelhető trend a különböző színű székek kombinálása egy szetten belül. Épp így hódít az eltérő színű asztalok és székek szabad variálása is. A robusztus, teakfa asztalok remekül mutatnak provence-i hangulatú, fonott étkezőszékek ölelésében. A kültéri bőr- vagy textilkárpitozású székek pedig minden kortárs terasz berendezésének ikonikus darabjai, inox- vagy alumíniumasztallal kombinálva. Kreativitásunkat kiterjeszthetjük a stílusok ötvözésére is. Talán nem is gondolnánk, milyen jól mutat egy minimalista, rozsdamentes acélétkező egy békebeli, vidéki kúria pergolával fedett teraszán.

 

 

Kiegészítők kavalkádja


Teraszainkon is hódítanak a különféle praktikus kiegészítők. A kerti bútorokhoz illeszkedő, időjárásálló szőnyegek idén várhatóan még inkább teret hódítanak az outdoor lakberendezés világában. A színes, formagazdag LED-es világítótestekkel meghitt, lounge hangulatot alakíthatunk ki teraszunkon. És hogyan is funkcionálhatna egy mai kert profi grillsütő vagy napernyő nélkül? Kisasztalok, puffok, sok apró dekoráció és praktikus használati tárgy áll a rendelkezésünkre, hogy igazán élvezhetővé, komfortossá és jól kihasználhatóvá tegyük kertünket.

 

 

Bátran éljünk némi bohókás vagánysággal, és kísérletezzünk! Jó ízléssel és a korlátok átlépésével sokkal izgalmasabb kerti élettereket hozhatunk létre.

 

www.tgselection.hu

www.grillsutok.hu