"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Zene és luxus

Zene Világnapján ünnepelte az Aria Hotel Budapest első születésnapját.

A Zene Világnapján (World Music Day) ünnepelték Budapest legsikeresebb, zenei tematikájú boutique hoteljének születésnapját. Az Aria Hotel Budapest nyitása óta 334 budapesti szállodát megelőzve, megszakítás nélkül az első helyet foglalja el a TripAdvisoron. Nemrég megkapta a népszerű utazási portál, a Traveller’s Choice Award 2016 díját is. A hotelt tavaly nyitotta meg három magyar származású New York-i tulajdonosa, Henry Kallan, Alexander Rovt és Izsák Róbert.

 

A születésnapon részt vett Rost Andrea Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas művész, a szálloda tiszteletbeli operakurátora; Rúzsa Magdolna, a hotel tiszteletbeli könnyű zenei kurátora; jelen volt Király Viktor, aki nemrég itt mutatta be Los Angelesben készült új videoklippjét és a Papp László Sportarénában lépett fel a hotelban vendégeskedő Anastaciával; Polgár Judit sakknagymester, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, valamint DJ Zoohacker rezidens DJ. Az elmúlt évben olyan vendégek laktak az Aria Hotelban, mint Benny Golson és Randy Brecker jazz-zenészek, Jane Goodall etológus, Bryn Terfel operaénekes, és itt próbálta ki a szálloda Bogányi-zongoráját Dan Brown író.

 

 

Mario Magalhaes igazgató elmondta: „Nagyon örülök, hogy az Aria nemcsak szálloda, hanem a budapesti gasztronómiai, zenei, design és divatélet egyik fontos helyszínévé vált az elmúlt évben, beépült a város kulturális szövetébe. Az Aria Hotel tetőterasza Budapest egyik legtöbbet fotózott pontjává vált, viszi ennek a gyönyörű városnak a hírét New Yorktól Moszkváig.”

 

Az est házigazdája, Winkler Nóra mutatta be Bogányi Gergely zongoraművész fiatal tanítványát, a Junior Prima-díjas Medgyesi Zsoltot, aki Liszt Ferenc VI. Magyar Rapszódiáját játszotta el. Az ünneplők között volt Varró Zoltán belsőépítész-designer is, akinek tervei szerint készült el az épület négy különböző zenei irányzatokra reflektáló – opera, klasszikus, jazz- és kortárs zenei – szárnya és közösségi tere. A hotel designját nemzetközi szakmai fórumok ismerték el, mint a New York-i Waldorf Astoriában megrendezett Gold Key Awards, ahol 3 kategóriában is a legjobbak közé került, vagy a londoni World Boutique Hotel Awards, ahol a Harmony Spa elnyerte az Európa Legjobb Spaja díjat.

 

A nyári napforduló estéjén megrendezett esemény a budapestiek számára már-már legendássá vált High Note SkyBarban folytatódott, ahol a naplemente közben, háttérben a Bazilika kupolájával és a Várral énekelt Rúzsa Magdolna, a szálloda frissen kinevezett tiszteletbeli könnyűzenei kurátora.

 

Az Aria hotelcsoportja, a Library Hotel Collection, amelyet nemrég a Föld legjobb kis luxusmárkájának választottak, hamarosan Torontóban nyitja meg 7. hoteljét, a 404 szobás Hotel X Torontót.