"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

New York-i álom luxuskivitelben

New York luxusszállodái egymással versenyezve a legmagasabb színvonalú szolgáltatást kínálják.

Közülük is kiemelkednek a Library Hotel Collection tagjai, melyek Manhattan különböző részein, különböző szobaszámmal és tematikával, de hasonlóan osztályon felüli kényelmet biztosítva működnek. Négy hotel, az eleganciát, luxust és egyedi kivitelezést képviselő butique hotelek, melyek nem a nagy tömegek kiszolgálására, hanem az otthonos légkörű vendéglátásra rendezkedtek be. A hotelek éppen ezért viszonylag kisszámú, 50-100 szobával, lakosztállyal működnek, személyre szabott figyelmet biztosítva a vendégeknek. A szállodavendégek értékelése alapján az egyedi tematikájú és kivitelezésű szobák, a kivételes figyelem, ami a szolgáltatásokat jellemzi, valóban különleges élménnyé teszik a szállodai tartózkodást.

 

A Library Hotel Collection hotellánc régóta a világ élvonalába tartozik, ezt legutóbb a luxushoteleket évről évre listázó, tekintélyes Top Luxury Hotel and Brand Report 2016-os felmérése is bizonyította. A mintegy 2,7 millió szállodavendég értékelését alapul véve a Library Hotel Collection érte el a legmagasabb 96,1 százalékos értéket, ezzel a világ legmagasabbra értékelt luxushotelje lett 2016-ban.

A szállodalánc minden tagja egyedi, élményszerű tematikával áll a vendégek rendelkezésére, szervesen illeszkedve Manhattan adott környékének hangulatához, jellegzetességeihez.

 

A Hotel Library kialakításának koncepcióját New York közkönyvtárának közelsége inspirálta. Egy kivételes koncepciójú szállodáról van szó, az ötletesség és a gyakorlatiasság, a művészet és a kényelem különleges ötvözetével. A hotel nemcsak nevében utal könyvtárra, az egész kialakításának alapkoncepcióját adta a Dewey-féle könyvtári osztályozási rendszer (Dewey Decimal System). Mi köze lehet egy könyvkategorizálási rendszernek egy hotelhez? A speciális könyvtári metódus tíz fő ismeret szerint osztja fel a könyvek témáit – ezzel összhangban a hotel tíz emeletének lakosztályai dizájnjukban, tematikájukban is ezen ismeretköröket idézik. Az összesen 60 lakosztály – 6000 kötetnyi könyvvel –mind egyedi kialakítást kapott, természetesen a legmagasabb szintű kényelemmel.

 

Ugyancsak a Library Hotel Collection tagja a Hotel Casablanca, mely New York emblematikus városrészében, a manhattani Times Square-en várja vendégeit. Nincs ennél ideálisabb hely, ha elmerülnénk a világváros forgatagában, egy karnyújtásnyira a Broadwaytől és az éjszakai klubok világától, de ha úgy tartja kedvünk, visszavonulhatunk a valóban egyedi, meghitt hangulatú hotel luxuskörülményei közé, élvezve a Rick’s Cafe ínyencségeit vagy az egész nap ingyenesen kínált frissítőket, a bőséges reggelit, az esti sajt- és borválogatást.

A szálloda arculatát a világhírű Humphrey Bogart-film, a Casablanca inspirálta: a hotel belső tereiben és a szobák dizájnjában a film történetéhez kapcsolódó témák jelennek meg, marokkói motívumokkal.

 

A nyüzsgő manhattani életben a luxus és a nyugalom szigeteként jellemzik a Hotel Elysée-t. A Central Park közelében álló, minden ízében eleganciát sugárzó szálloda 1920-ban épült, nevét pedig egy közeli híres francia étteremről kapta. Belső kialakításában, berendezésében ma is a XX. század elejének hangulatát idézi – európai ízlés, francia kellem, mindez minden igényt kielégítő szolgáltatásokkal. Az elmúlt évszázadban számos nagyság fordult meg itt, mint Marlon Brando, Tennessee Williams vagy Sidney Poitier, de politikusok, közéleti személyiségek is gyakran látogatnak a szállodába. A kivételesen magas színvonalat a rangos TripAdvisor’s Travelers Choise Awards is értékelte, a világ legjobb szállodái közé választva a Hotel Elysée-t.

 

A Hotel Giraffe a könnyed eleganciát, a természetes szépséget testesíti meg: oázis a nagyváros közepén, a nyugalom szigete a manhattani nyüzsgésben. A hotel egyik lakosztálya a Szex és New York című nagysikerű mozifilm férfi főszereplője, Mr. Big otthonaként lett közismert, felkapott helyszíne lett a kisebb társasági eseményeknek. A tágas terek, egyedi kialakítású lakosztályok, szobák, a természetközeli stílus ideális környezetet kínál üzletembereknek, családos és egyéni utazóknak egyaránt, a Park Avenue és a 26. utca sarkán.

A Library Hotel Collection lánc két ötcsillagos szállodát működtet Aria Hotel néven Budapesten és Prágában. A lánc legújabb, kanadai tagja Hotel X Toronto néven néhány éve nyitotta meg kapuit.