"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Ajándék füleinknek

A barokk és a romantika válogatott klasszikusai csendülnek fel az Anima Musicae Kamarazenekar koncertjén.

Napjaink egyik legizgalmasabb hazai hangszeres formációja, az Anima Musicae Kamarazenekar a Budapest Music Centerben ad koncertet 2017. április 28-án. A műsorban ez alkalommal olyan válogatott klasszikus zeneművek csendülnek fel, mint Felix Mendelssohn lendületes h-moll vonósszimfóniája vagy a barokk nagymester, Johann Sebastian Bach két zongoraversenye (A-dúr zongoraverseny, BWV 1055, valamint C-dúr versenymű két zongorára, BWV 1061).

 

 

A szünet után Pjotr Iljics Csajkovszkij Firenzei emlék című nagy ívű, felkavaró hangzású vonósszextettje zárja a tartalmasnak ígérkező estet. A koncerten Prisca Benoȋt és Mladen Tcholitch zongoraművészek működnek közre. Az Anima Musicae Kamarazenekar 2010 februárjában alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiból és korábban végzett növendékeiből.

 

Az eddigiekben olyan nívós koncerttermekben léptek fel, mint a budapesti Zeneakadémia, a Magyar Rádió Márványterme, a bécsi Musikverein, a pécsi Kodály Központ vagy a szardíniai Teatro Verdi. Az Anima Musicae Kamarazenekar eltökélt szándéka, hogy koncertjein a klasszikus zene üzenete minél több fiatalt érintsen meg, hogy ezzel is segítse egy új, a klasszikus értékeket befogadni képes generáció kialakítását.