"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Lady Wright

Évtizedeknek kellett elmúlnia csendben, amíg egyszeriben az egyik legnézettebb sorozatnak köszönhetően reflektorfénybe került.

Tehetségét és sikereit látva nehéz elképzelni, hogy volt idő, amikor maga választotta, hogy háttérben marad, és feladja a színészi pályát. Márpedig számára Sean Penn szerelme és a házasságuk megért annyit, hogy feladja nemcsak Hollywoodot, hanem önmagát is. „Gyorsan elmúlt a gyerekkorom, de lassan váltam nővé. Seannal szülőkként megegyeztünk, hogy nem fogunk egyszerre dolgozni, hogy valamelyikünk otthon lehessen a gyerekekkel. Sean többet keresett, mint én, úgyhogy egyszerű döntés volt: ő dolgozik, én itthon maradok.” Ezt a döntést húszas éveiben hozta, azelőtt, hogy tudta volna, ki is ő valójában. Majd’ három évtized kellett ahhoz, hogy vele együtt a közönség is megismerje az igazi Robin Wrightot. Sokáig Robin Wright Pennként szerepelt, még a nevében sem maradt teljesen önmaga. Ő volt a hollywoodi rosszfiúk legrosszabbjai közé tartozó, aranyszívű, de önuralomra képtelen botrányhős, Sean Penn felesége.

 

 

Kaliforniai szépség
ROBIN WRIGHT
A rosszfiúk legrosszabbjai közé tartozó, aranyszívű botrányhős, Sean Penn felesége lett. Miatta adta fel Hollywoodot és önmagát is.

 

Robin a texasi Fort Worthben született, és iskolás évei alatt táncosnak készült. Majd a család Kaliforniába, La Jollába költözött, ahol nem tudta táncóráit folytatni. Ez volt az első alkalom, hogy feladta a művészi pályát. Elment helyette modellnek. Ő volt a tökéletes kaliforniai lány: szép arcú, sportos, napbarnított. A reklámfilmek után egyszer csak a Santa Barbara című szappanoperában találta magát. Ezt követték a naivaszerepek: A herceg menyasszonyában Buttercupként, majd Forrest Gump szerelmes Jennyjeként láthattuk. Azóta több mint negyven filmben játszott, gyakran csak mellékszereplőként. A sors iróniája, hogy ismét egy tévésorozat hozta el a hírnevet, és emelte sztárstátuszba Wrightot.

 

Csak arra közel félmillió találatot ad a kereső, ha beírjuk: Claire Underwood haja. A Kártyavár című sorozat sikerének egyik titka kétségtelenül ellenállhatatlan, jéghideg főszereplőnője, Wright erőt sugárzó, androgün szépsége. Mindig kifogástalan megjelenése, rejtélyes arckifejezése, csontig hatoló pillantása és persze a sikkes, rövid frizura, amely − mi másnak! − a véletlennek köszönhető. „A töredezett hajvégeket le kellett vágni, túl sokszor szőkítették ki a hajam más szerepek miatt. Kegyelemdöfésnek szánták, de aztán kiderült, hogy ez illik a karakterhez” − emlékszik vissza Wright.

 

A teljes cikk a La femme 2017. nyári számában olvasható.