"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Családias luxus a Lago Maggiore partján

Svájc olasz anyanyelvű kantonjában, Ticinóban igazi mediterrán hangulat fogadja az utazókat.

Mediterrán klíma, dúsan zöldellő kertek, pálmafák. Ascona napfényben fürdő tóparti sétányának teraszain turisták és helybéliek kortyolják ráérősen reggeli kávéjukat. A tavat minden oldalról hegyek ölelik körül, a kikötőben drága vitorlások, a szűk utcák Olaszország kisvárosait idézik. Benyomásaink nem is csalnak nagyon, Svájc olasz anyanyelvű kantonjában, Ticinóban járunk.

 

A Lago Maggiore Svájchoz tartozó északi partján az aktív kikapcsolódást vagy éppen a kényeztető pihenést keresők egyaránt megtalálják a számításukat. Családias atmoszférájával az ötcsillagos szállodák közül is kitűnik a Giardino Ascona. Az 54 szobának és 18 lakosztálynak otthont adó toszkán stílusú villaépületeket gondozott park veszi körül. A 150 éves olajfa, a mediterrán klímában bőségesen termő gyümölcsfák, a fűszernövények és virágok illata érkezésünk pillanatában rabul ejt. A Giardino Ascona pedig bőven tartogat meglepetéseket számunkra.

 

 

A parkban termő gyümölcsöket és fűszereket a szálloda két étterme használja fel. A Hide & Seek és a két Michelin-csillagos minősítésű Ecco Ascona önmagukban is megérnék, hogy hosszabban mutassuk be őket. Ez utóbbit Rolf Fliegauf, Svájc egyik legismertebb sztárséfje vezeti, aki 36 évesen kétszeresen is két Michelin-csillag birtokosa. Az általa megálmodott fogásokon a mediterrán, a közel-keleti és az ázsiai konyha hatása érződik. Az Ecco Ascona bizonyos napokon zárva tart, érdemes érkezésünk előtt érdeklődni, és jó előre asztalt foglalni. A Hide & Seek különlegessége az ajurvédikus reggeli, amely a megszokott kínálat mellett olyan különlegességeket ígér, mint például a kókuszos, kardamomos mangókompót.

 

 

A Giardino Ascona közvetlen szomszédságában 18 lyukú golfpálya várja a sport rajongóit. A Golf Ascona az egyik legszebb svájci golfklub, amelyet a világ Rolex Top1000 válogatáslistája is jegyez. Kedvelt helyszíne profi versenyeknek és szabadidős kikapcsolódásnak egyaránt. Kérésre a szálloda pályát foglal, és ha szükséges, trénert is számunkra. A tó körül sokan sétálnak, kocognak vagy bicikliznek, amihez a szálloda kerékpárjai is rendelkezésre állnak. A Giardino Ascona kutyabarát szálloda, ahova kedvencünk is velünk tarthat.

 

 

Pihenésünket a szálloda varázslatosan szép medencéinek partján elfogyasztott frissítő, masszázs és szépségkezelés teszi teljessé. De választhatjuk a szauna, gőzfürdő melegét, a fitneszterem izzasztó gépeit – hogy estére végképp kimerülve hajtsuk álomra fejünket a night butler által bekészített melegített szőlőmag vagy gyógynövényes párnánkon.

 

 

Biztosak lehetünk abban, hogy Wolfram Merkert szállodaigazgató és csapata minden részletre odafigyel. Így nekünk nem marad más, mint élvezni a varázslatos környezet és a kifogástalan kiszolgálás kényelmét. A tökéletes pihenést. A vendégek többsége visszatérő látogató, akiket márciustól október végéig barátságos mosollyal köszöntenek: welcome home!

 

www.giardino-ascona.ch