"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Vivaldi új értelmezésben

Különleges zenei élményben lesz része azoknak a szerencséseknek, akik december 16-án ellátogatnak Anima Musicae Kamarazenekar koncertjére.

Ezen az estén ugyanis az Anima Musicae Kamarazenekar Kirill Troussov hegedűművésszel ad koncertet a MOM Kulturális Központban, a Világsztárok az Anima Musicae Kamarazenekarral című klasszikus zenei koncertsorozat újabb állomásaként.

 

A műsorban először egy igazi klasszikust hallhatunk: Antonio Vivaldi A négy évszakát, ezt követően pedig – mintegy az előző darabra adott válaszként – A négy évszak Buenos Airesben következik Astor Piazzollától. Piazzolla művét Vivaldi klasszikusa ihlette, és az egymás után felcsendülő két mű kölcsönösen értelmezi egymást, aminek köszönhetően a hallgatóságnak egészen különleges zenei élményben lehet része.

 

 

Kirill Troussov generációjának vezető hegedűművésze, aki kiemelkedő tehetsége révén már fiatalon a legendás Yehudi Menuhin pártfogolását élvezhette. Troussov ma már a legnevesebb zenekarokkal dolgozik együtt, és a legrangosabb fesztiválok állandó vendége. A nemzetközi sajtó egybehangzó véleménye szerint játékát „lenyűgöző elegancia, kifogástalan technika, kivételes zenei érzékenység és a hangzások makulátlan szépsége” jellemzi. Az Anima Musicae Kamarazenekar repertoárja rendkívül változatos és sokszínű, és koncertjeiken rendszeresen játszanak kortárs műveket is.