"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Hírességek és az a bizonyos stílusérzék

Az otthonunk sok mindent elárul rólunk. Az anyagi körülményeken túl természetesen a stílusérzékünk, a rendmániánk vagy a rendetlenségünk is első pillantásra kitűnik.

Vajon milyen lakhelyet választanánk, ha határt csak a csillagos ég szabna? A kérdés még inkább gondolkodtatóba ejtett, amikor a New York Daily News ingatlanrovatát felfedeztük. A lapot böngészve néhány igencsak szemrevaló luxuslakóhely képére leltünk: a legjobb - többségében - New York-i ingatlanokat felvonultató rovatban ezúttal kifejezetten olyan házak és lakások kaptak helyet, amelyektől éppen egy híresség igyekszik megválni. Így aki megteheti, nem csupán álmai otthonát, hanem egyúttal kedvenc színésze vagy énekese korábbi lakhelyét is megszerezheti magának. Ízelítőképpen a legpazarabb kúriák közül válogatunk néhányat: aki kedvet érez, bátran csapjon le a lehetőségre – nehogy elhappolják előle szeretett sztárjának baldachinos ágyát.

 

Kirstie Alley

 

A nálunk leginkább a Nicsak ki beszél? filmek temperamentumos anyukájaként ismertté vált színésznő nemrég még elképesztő mértékű fogyásával hívta fel magára a figyelmet, de eladásra  váró ingatlanját elnézve vele kapcsolatban nem csak ez ad okot a döbbenetre. A Maine-ben található épület belső tereiben egy életnagyságú babaház tárul elénk: mindenütt csipke, virágok és napfény. A színésznő eredetileg 2003-ban, 1,15 millió dollárért vásárolta meg az épületet, amelyen most 2,35 millióért szeretne túladni. Az ár megduplázódásának oka feltehetően az a merész és aprólékos dekoráció, amely egyszerre vált ki belőlünk őszinte csodálatot, és borzaszt is el kissé. A sajátos dekoráció megálmodásakor Kirstie Alley feltehetően olyan mesevilágot szeretett volna megalkotni, ahova bármikor elvonulhat – és ahol garantáltan mesés díszletek között találja magát. Azok figyelmébe pedig, akiket elrettentett volna ez az erőteljesen giccses enteriőr, a lélegzetelállító tengerparti kilátást ajánljuk.

 

Kate Hudson

 

A színésznő nemrég adott életet első gyermekének, és úgy tűnik, kellőképpen tágas otthont keres a gyarapodó családnak. Párjával, a Muse-frontember Matt Bellamyval még márciusban találtak egy 6,5 millió dollár értékű londoni kúriát, a Real Estalker blog viszont nemrég megtudta, hogy Hudson megvásárolt egy Tudor-stílusban épült, a jelenlegi házával szomszédos ingatlant a Los Angeles-i Pacific Palisadesen. A fiatal színésznő egyébként 2003 óta élt eddigi otthonában, ahol korábban Goldie Hawn és Kurt Russel gyerekeként (Russelnak csak mostohalánya) is sok időt töltött.

 

Natalie Portman

 

Az élete valóságos lányregény, szinte mindene megvan, amire egy nő vágyhat. A színésznő újdonsült anyuka, és akkor még nem is beszéltünk a tulajdonában álló tekintélyes mennyiségű luxusingatlanról. Portmannek, aki a Fekete hattyúval is szépen tarolt, New Yorktól Los Angelesig vannak házai. Gyűjteményének egyik legszebb darabja egy 2009 elején Los Angelesben vásárolt 3,25 millió dolláros épület. Az 1930-as évek stílusát idéző hatalmas kúria egyik előnye az a végtelen tér, amely a boltíves mennyezetnek és a tágas termeknek köszönhető. A négy fürdőszoba és a méretes medence szintén a tökéletes kényelmet szolgálja: Natalie Portman otthona – sok kollégájáéval szemben – igazán kifinomult ízlésről árulkodik.

 

Julianne Moore

 

A vörös hajú színésznő korábbi otthona üdítő kivétel a sokszor giccses és monumentális sztárházak között. Na, nem mintha nem volnának ennek is hatalmas méretei: Moore egy ötemeletes manhattani – egészen pontosan West Village-i – sorházat formált a saját képére. A 6 hálószobás épülethez többek közt egy 15 méter hosszú angolkert, házi színház és egy gyógyfürdővel vetekedő fürdőszoba is tartozik. A színésznő a rendkívül meggyőző paraméterek ellenére sem talál vevőt: 2009-ben egyszer már megpróbálta eladni 11,9 millió dollárért, most ismét piacra dobta – nem túl logikus módon 12,5 milliós áron. Tény, hogy a letisztult és kellemes enteriőrökkel rendelkező épület valóságos főnyeremény – designját a brooklyni székhelyű MADE LLC gurui tervezték –, de úgy tűnik, a szerencsés, aki ennek minden zugát élvezheti majd, még várat magára.

 

Charlie Sheen

 

A jó öreg Charlie-ra az utóbbi időben igencsak rájárt a rúd: botrányai miatt kitették a Két pasi meg egy kicsi című sorozatból (amely egyébként a legismertebb tévés színésszé tette), a sármos rosszfiú szerepéből pedig úgy fest, lassan csak a rosszfiú marad. Mediterrán hatású, kissé giccses, 1992-ben épült Beverly Hills-i villájától 7,2 millió dollárért szeretne megszabadulni – nyilván kell a muníció most, hogy távozni kényszerült a megélhetést jelentő sorozatból. A hírek szerint hamarosan újra képernyőre kerül, addig viszont érdemes elgondolkodni, vajon miért is volt szüksége öt hálószobára és hét fürdőszobára.