"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

A kávé találkozása a csúcsgasztronómiával

Michelin-csillagos séfek, gasztronómiai remekek és valódi kávékülönlegességek várják idén is az érdeklődőket a Nespresso Atelier rendezvényén. (x)

A legtöbb ember számára a kávé a reggelek elengedhetetlen része, a munkahelyi szünetek fontos kelléke, egy csésze boldogság a stresszes mindennapokban. Sokan nem is sejtik, hogy kedvenc, karakteres ízű feketéjüknek hányféle felhasználási lehetősége létezik a konyhában.

 

Pedig valójában a különböző aromájú és ízvilágú kávéfajták sokoldalú gasztronómiai alapanyagok, amelyek nemcsak a desszertekben, süteményekben kaphatnak helyet, de egy kis kreativitással az előételeket és a főfogásokat is egyedivé tehetik. A variációk száma szinte végtelen! Ezt bizonyítják a Nespresso Atelier rendezvényei is, amelyek keretében az évek során több neves séf használta a Nespresso kávéit alkotásaiban.

 

A csúcsgasztronómia és a minőségi kávéélmények közös vonásai a tökéletes minőség, a harmónia és folyamatos megújulás, melyet az érdeklődők ismét megtapasztalhatnak a 2018. február 16. és 18. között Várkert Casinóban megrendezett eseményen.

 

 

Az év egyik legizgalmasabb gasztronómiai eseménye


A Nespresso Atelier rendezvényét először 2014-ben Lyonban rendezték meg. Azóta a világ számos városában, köztük idén harmadik alkalommal Budapesten is találkozhatnak a Nespresso rajongói a legjobb hazai és külföldi séfek által megálmodott, kávé ihlette fogásokkal, és a hozzájuk illő borpárosításokkal, illetve különleges kávékoktélokkal.

 

Az Atelier rendezvénysorozat és a hozzá kapcsolódó Gastro Experience Center bemutatóinak célja, hogy az érzékszervi élményeken keresztül közelebb hozzák a vendégekhez a kávét és a gasztronómiát.

 

A háromnapos esemény 2018-ban ismét a kávé és a csúcsgasztronómia jegyében telik majd. A rendezvény egy nyolc Michelin-csillagos vacsorával zárul, ahol az ország legjobb séfjei és szakértői mellett egy három és egy két Michelin-csillagos olasz mesterszakács ételeit is megkóstolhatják a szerencsés vendégek. A program részeként az érdeklődők megtudhatják, hogy a legjobb séfek hogyan használják kreatívan a kávét mint alapanyagot, sőt maguk is kipróbálhatják a séfek különböző fortélyait!

 

A rendezvény idei szakértői között tudhatunk egy három- és egy két Michelin-csillagos olasz mesterszakácsot, Sárközi Ákost (Michelin-csillagos séf), Mészáros Ádámot (Michelin-csillagos séf), Tiago Sabarigót (Michelin-csillagos séf), Barna Ádámot (a St. Andrea Wine & Gourmet Bar séfje), Mizsei Jánost (a MÁK Bistro séfje), Mártha Róbertet (a Michelin-csillagos ONYX Étterem cukrásza), Herczeg Ágnest és Fiáth Attilát (nemzetközi borakadémikusokat, borszakértőket), Nagy Zoltánt (bártender, a budapesti Boutiq’ Bar és a bécsi Mr. Mendez társtulajdonosa) és Márkosi Balázst (kávészakértő, a Nespresso kávénagykövete).

 

Hazánk legelismertebb gasztroszakemberei gondoskodnak arról, hogy a szokatlan párosítások igazán meglepő formában kerüljenek tányérra. A séfek ezúttal olyan egyedi ízkombinációkkal készülnek, amelyek íz, illat és látvány szempontjából is minden eddiginél izgalmasabb és persze „kávésabb” világot teremtenek majd.

 

Az esemény során a Gastro Experience Centert sem érdemes kihagyni! Az interaktív kiállításon a kávérajongók próbára tehetik kóstolási és asszociációs képességeiket, amihez a téma specialistái adnak iránymutatást.

 

Fedezze fel az Atelier élményt, nézze meg az esemény beharangozó videóját! Bővebb információ itt.