"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Luxushotel szívvel, lélekkel

A Gótikus negyed peremén, a lenyűgöző barcelonai kikötőre néző patinás épületben találjuk a The Serras Luxury Boutique Hotelt.(x)

Barcelona egész évben népszerű úti cél, így rengeteg turistára számítsunk kora tavasztól késő őszig. A tengerpartra ez különösen igaz, ahol nem csak a látogatóktól, hanem az árusok, a talpmasszázst vagy hideg frissítőket kínálók tömegétől is nagyon könnyű besokallni. A nevezetességek környékén néha lépni sem lehet, a kötelező – és fotókról már unásig ismert – látnivalók helyett fedezzük fel inkább a város kevésbé közismert gyöngyszemeit. Barcelona azon városok közé tartozik, ahol jó elveszni az utcák kuszaságában, belefeledkezve sétálni órákon át, akár céltalanul: ez a legbiztosabb módja annak, hogy megérezzük a város hangulatát, elkapjuk a hétköznapok pillanatait, csodáljuk épületeit, az El Raval vagy a Gótikus negyed kacskaringós labirintusát.

 

A Gótikus negyedben találjuk Barcelona egyik legjobb szállodáját, a The Serras butikhotelt. A mindössze 28 szoba és lakosztály garancia arra, hogy itt biztosan nem kell tömegre számítanunk. Az épület 19. századi homlokzata letisztult, fényárban úszó lobbit és minden részletében átgondolt építészeti megoldásokat takar. Az épület történetében számos különlegességre lelünk: felújításkor az talapzatban az első századi kikötő köveit találták meg, először igazolva régészeti leletekkel, hogy a tengerszint egykoron az mai Paseo de Colon utcaszintig nyúlt. De ebben házban volt egykoron az a műterem, ahol Picasso korai alkotói korszakának több műve (pl. a Science and Charity festménye) is született a századforduló előtti években.

 

 

A festőzseni 14 éves korában költözött a városba családjával, ahol édesapja a barcelonai képzőművészeti főiskola professzoraként kapott állást. Picasso nevét őrzi a hotel legfelső szintjén található tetőterasz (El Sueño de Picasso) napozóágyakkal, medencével és pazar kilátással a kikötőre. Remek esti program a bár koktélkínálatának felfedezése. Miközben a nap lassan alábukik az épületek horizontján, mi biztosan lehetünk benne, hogy erre az estére, mint barcelonai utazásunk egyik legromantikusabb pillanatára fogunk emlékezni.

 

A lobbiból nyílik a szálloda másik ikonikus eleme az Informal étterem, ahol a Michelin-csillagos séf, Marc Gascons újraálmodott hagyományos katalán és mediterrán fogásait kóstolhatjuk. Jó eséllyel az étterem rövid időn belül megszerzi a Michelin csillagos minősítését, amely az esti órákban már most is jellemző igen magas foglaltsági szintet tovább emeli. Érdemes érkezésünk előtt érdeklődni és előre asztalt foglalni, a szálloda készséggel nyújt ebben is segítséget.

 

Fényűzést és luxust sok szállodában találunk, amit sokszor érzünk ridegnek és távolságtartónak. A Hotel The Serras esetében a luxus nem öncélú, minden elemében a kifogástalan minőséget sugározza, a stílusos belsőterektől, a gasztronómián keresztül a vendégeknek nyújtott szolgáltatásokig. A vendégre szabott különleges – mindig barátságos mosollyal nyújtott – figyelmet már érkezésünk előtt megtapasztaljuk. Kérésünkre a szálloda transzfert szervez számunkra, diétánkra vagy allergiára figyelemmel egyedi étrendet biztosít. Kényelmünket többek között a szobai bejelentkezés (room check-in), vagy a térítésmentesen biztosított mobileszköz biztosítja, amely a legfontosabb turisztikai információk mellett nagysebességű internetkapcsolatot biztosít számunkra a szállodán kívül is.

 

 

Ahogy kilépünk a szállodából, a mediterrán klíma és a pálmafák sora fogad bennünket a Paseo de Colonon. Mindössze néhány perc sétával elérhetjük a város leghíresebb utcáját, a La Ramblát, felkereshetjük a Barcelona Katedrálist vagy a Picasso Múzeumot, ahol a huszadik század legnagyobb hatású festőjének több meghatározó művét, többek között a barcelonai évek alatt készült alkotásait is megnézhetjük. Ha rendhagyó városnézésre vágyunk, Barcelona és környéke lenyűgöző látványt kínál a levegőből is. A kínálat a helikopteres sétarepüléstől a hőlégballonos túráig igen sokszínű, megszervezésében pedig nyugodtan rábízhatjuk magunkat a The Serras concierge-ére.