"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Divattervezők versenye

Több mint félszáz fiatal divattervező pályázott az Emirates „Télből a nyárba” mottót viselő versenyén.

A tavasszal indult pályázat során olyan, hat női ruhadarabból álló kapszulakollekció megtervezése volt a feladat, melyet bármelyik nő szívesen viselne, amikor a szürke magyar télből egy napsütéses helyszínre utazik. A kollekcióban olyan szettnek is szerepelnie kellett, amely hosszabb repülőúton is kényelmes viseletet biztosít. A divattervező versenyt olyan elismert iparművészeti intézmények is támogatták, mint a Budapesti Metropolitan Egyetem, a Mod'Art International Hungary, a Budapesti Divatiskola és a KREA Kortárs Művészeti Iskola.

 

Összesen 54 pályamű érkezett, és azok magas szakmai színvonala még a zsűritagokat is meglepte. A bírálók két pályázatot ítéltek a legjobbnak, és a végső szót a Fifty pairs of Shoes blog szavazói mondták ki a Facebookon.

 

A győztes végül Szalma Lili „Tiéd a világ, hogy felfedezd” (The world is yours to explore) mottót viselő utazó gardróbja lett. Lili 23 éves, 2017-ben az ELTE kommunikáció és média szakirányán diplomázott, grafikusként pedig idén ősszel szerez majd végzettségét. Jelenleg marketinggel foglalkozik, de szenvedélye az illusztráció: nem is csoda, hogy a „télből a nyárba” mottóval meghirdetett Emirates-pályázat is megragadta a fantáziáját.

 

Imádok utazni, szeretem a divatot, így minden egyes úticél során pontosan megtervezem, hogy mikor, mit, mivel fogok viselni. A pályázatra készített kapszula kollekció koncepciója az volt, hogy egy különlegesebb színvilágú, ugyanakkor alapdarabokból álló kollekció szülessen, amiben mindenki magabiztosan, csinosan, ugyanakkor maximális kényelemben vághat neki egy utazásnak…” – nyilatkozta Szalma Lili.

 

A győztes rövidesen Dubajba utazhat az Emirates légitársasággal, ahol részt vehet a világhírű Dubai Design Week-en. A megálmodott ruhatervek közül a legjobbakat legyártják, és egy divatfotózás során be is mutatják.