"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Újabb szállodát nyitott Budapesten a Hilton

Az idén 100 éves Hilton szállodalánc hetente nyit új szállodát a régióban és naponta valahol a világon! A legújabb Budapesten nyílt meg.

Az Európában működő 65 Hilton Garden Inn után a hatvanhatodik nyitott meg a napokban Magyarországon. Alexandra Murray, az európai, közel-keleti és afrikai régióért felelős alelnök elmondta, hogy a Hilton lánc Garden Inn almárkájának első hazai egységét nyitotta meg Budapesten.

A magyarországi fejlesztést a turizmus dinamikus bővülésével, és a magyar gazdaság bíztató kilátásaival indokolta, előrevetítve, hogy a most megnyílt 214 szobás szálloda várhatóan nem az utolsó Hilton Garden Inn hazánkban.

 

A szálloda dizájnjának középpontjában a kert áll: a stilizált levélminta a belső tér számos részletében felfedezhető: a szőnyegeken, a vendégszobák kávéasztalain, a tükrökön és a belső kertek dekorációjában is. A tervező, Carmen Tanase Budapest utcáin sétálva, eldugott parkokra és kis terekre talált, amelyek különleges hangulata a szálloda két belső kertjében is visszaköszön.

A szálloda nyugodt oázis lesz a főváros nyüzsgő hatodik kerületében, sétatávolságra az Operaháztól és a Szent István Bazilikától. Az egyéni utazók mellett az üzleti vendégekre is számítanak, így a szállodában tárgyalók és három rendezvényterem is helyet kapott, a legnagyobb akár 100 fő befogadására alkalmas. A szobák hét emelten, a négy lakosztály a legfelső, nyolcadik emeleten kapott helyet. A szálloda foglaltsága már az első hónapban 70 százalékos, amely várhatóan – főként a kiemelt időszakokban – akár 90 százalék fölé emelkedik majd.

 

A Garden 79 Restaurant & Bar étterem specialitásai helyi, részben a séf saját kertjéből származó alapanyagokból készülnek, emellett helyi kézműves sörök és helyben kevert koktélok kínálata várja nem csak a szálloda vendégeit.

 

A Hilton a világ egyik vezető szállodaüzemeltetője, 113 országban 5700 szállodájában összesen több mint 923 ezer szoba áll az utazók rendelkezésére. Évszázados története alatt a Hilton szállodákban összesen 3 milliárd vendég fordult meg!