"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Újra Budapesten lép fel Santana!

Tavasszal induló világkörüli turnéja negyedik állomásaként, 2020. március 19-én ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.

A Miraculous 2020 elnevezésű koncertsorozattal a világhírű gitáros-énekes Supernatural című albumának huszadik, Abraxas című lemezének ötvenedik évfordulóját ünnepli. A közönség a fél évszázados karrier leghíresebb dalait hallgathatja meg élőben, beleértve a legnagyobb kedvenceket Woodstock-tól a Supernatural albumon át, egészen a mai napig. Slágerekből pedig nem lesz hiány, hiszen a 60-as évek óta Carlos Santana minden évtizedben gondoskodott legalább egy olyan dalról, amely a slágerlisták top10-es mezőnyéig jutott.


Az európai állomásokkal induló Miraculous 2020 turnéját az elmúlt évtizedek dalainak felidézése mellett a holnap „dalainak és himnuszainak” bemutatására szánja a művész. A koncerten az idén megjelent, Africa Speaks című albumról is elhangoznak majd szerzemények, amelyet a The New York Times „Santana 50 éves karrierjének legjobb albumaival egyenértékű” lemezként értékelt.

„Amikor elmész egy Santana koncertre, megtörténik a csoda. Csoda, amely a sötétséget örömmé alakítja. Úgy érzem magam, mintha 20 éves lennék, amikor a színpadon játszom ezzel a bandával, minden dalt megtöltünk energiával. Amikor felmegyünk a színpadra, tudjuk, hogy meg fogjuk érinteni a lelked, megtáncoltatunk, énekelni, üvölteni és nevetni fogsz, elhagyva a mindennapi terheket. Ez a mi küldetésünk, hogy felemeljünk, átalakítsunk, megvilágosítsuk az elméd, hogy magad is elfogadd a saját fényed, és engedd, hogy a csodák és áldások átjárják a szívedet.” – nyilatkozta Santana.


Carlos Santana letisztult és legendásan szenvedélyes gitárjátéka a világ egyik legismertebb zenészévé tette. Érdekesség, hogy a koncertturnén Santana felesége, Cindy Blackman Santana is fellép, a gitáros zenakarának dobosaként.


A mexikói születésű Santana tizenöt évesen kezdett gitározni. 1967-ben az Egyesült Államok nyugati partjára költöztek, s már abban az évben tagja lett az Azteca nevű zenekarnak. Több mint öt évtizeden keresztül – a legkorábbi napjaitól kezdve, amikor úttörő szerepet játszott az afro-latin-blues-rock fúzió kialakításában San Franciscóban – Santana látványos hajtóereje volt a zenei műfajokon, valamint a generációs, kulturális és földrajzi határokon átnyúló művészeteknek. Szerzeményeiben egyesítette az amerikai gitárzenét a latin és a karibi zenei motívumokkal, de stílusában jelen van az afro-pop, az afro-beat, a blues, a folk, a soul, a dzsessz és sok más is. Pályafutása során több mint 90 millió lemezt adott el.


Carlos Santana eddig tizenegy alkalommal járt Magyarországon, először 1983 májusában. A Budapest Sportcsarnokban tartott koncertjének ráadásszünetében tudta meg, hogy fia született: másfél óra varázslat következett. 2004-ben a fia apja zenekarának billentyűseként járt Budapesten. 2008-ban az 56-osok terén rendezett Kapcsolat koncerten több mint 300 ezer ember előtt játszott. 2011-ben a Budapest Arénában tartott koncertjén azt javasolta a közönségnek, hogy a főváros állítson szobrot mesterének, Szabó Gábornak, aki megtanította őt bluest játszani.

Carlos Santana jelenleg a Las Vegas-i Mandalay Bay Resort and Casino-beli House of Blues-ban lép fel, 2019 októberi és novemberi, valamint 2020 januári, februári és májusi időpontokban.


A Miraculous 2020 turné budapesti koncertjére jegyek már kaphatók a koncertet szervező Live Nation oldalán. A turné állomásaira limitált számban VIP csomagok is elérhetők, további részletek a művész hivatalos, angol nyelvű weboldalán.