"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Arlbergi luxus télen-nyáron

A Hotel & Chalet Aurelio szuperkényelmet kínáló ötcsillagos szálloda ideális szálláshely minden évszakban.

Az ausztriai Lech falucska a kevésbé ismert üdülőhelyek közé tartozik. Nálunk legalábbis. Az alig másfélezres, csendes település 1444 méter magasságban fekszik az Alpokban, Bécstől 605, Innsbrucktól 120 kilométernyi távolságra a legnyugatibb osztrák tartományban. Ausztriában itt a legmagasabb az egy négyzetméterre eső luxusszállodák, fine dining éttermek száma. Ha el akarunk menekülni a világ elől, talán nincs is ideálisabb választás, mint az itt található, luxuspihenést kínáló Hotel & Chalet Aurelio.

Az utolsó nagyobb településtől szerpentinek, keskeny alagutak vezetnek fel e paradicsomba. Mire megérkezünk, szinte beleszédülünk a kacskaringókba. Szerencsére ki sem kell mozdulnunk a szállodából ahhoz, hogy egész nap jól érezzük magunkat. Az Aurelio valójában nem is egy, hanem három luxus faépületből áll. Mindegyikből csodás panoráma tárul a falura és az Alpok csúcsaira, a templom tornya szinte egymagasságban van a szobák erkélyével, melyek mind déli fekvésűek.


A szálloda nevében is megtalálható chalet arra a kétszintes házra utal, mely hat, egyenként 42 négyzetméteres, tágas kétágyas szobát, valamint két, 82 négyzetméteres lakosztályt rejt magában. Társalgójában télen a meleg kandalló teszi még hangulatosabbá az estéket, amely akár moziteremmé is alakulhat.

A három faházban külön személyzet gondoskodik a lakók kényelméről. A faházakat földalatti átjáró köti össze a két épületből álló hotellel. Természetesen multimédiarendszer, ingyenes wifi, huszonnégy órás szobaszerviz, napi kétszeri takarítás szolgálja a kényelmet, mely limuzinrendeléssel bővíthető, sőt helikoptertranszferre is lehetőség van, aki például a környező nagyvárosok repülőtereiről érkezik, vagy távozáskor oda szeretne eljutni. A három épület elegáns belső terei szinte visszatükrözik a természetes alpesi környezetet.

Az Aurelio Spa gyógynövényes gőzfürdőt, bio és finn szaunát, edzőtermet kínál személyi fitneszedzővel, és egy 23 méter hosszú medencét az úszni vágyóknak. Masszázst, kozmetikai kezelést is kérhetünk, s a Valmont exkluzív termékeivel lepnek meg minket.

Az Aurelio hangulatos éttermében többek között Christian Rescher készíti az ízletes ételeket, osztrák alapanyagokból. A fiatal, díjnyertes séf ételkölteményei ámulatba ejtőek, ízviláguk a helyi és a nemzetközi konyhaművészet legjavát ötvözi. Christian úgy fogalmaz, hogy a tányér a vászon, amelyen alkotásai megelevenednek.

Az ebédet akár a szálloda napozóteraszán is elfogyaszthatjuk, miközben élvezzük a gyönyörű panorámát, és beszippantjuk a mindig friss hegyi levegőt. A Licca Lounge bárban hatalmas kanapékban ejtőzhetünk.

 

A kulináris programok szerelmeseinek a szomszédos Chalet Mimivel, illetve Chalet Arulával közösen szervezett gourmet rendezvények ígérnek feledhetelen kikapcsolódást. A díjnyertes, 4 Hauben Gault Millau séfek által prezentált hal-barbecue esteken, fine dining napokon, főzőtanfolyamokon garantáltan különleges ízélményekben lesz részünk.


A kertben meglepetés is vár ránk: itt találkozhatunk a Hiero, Domingo és Yaki nevet viselő három barátságos alpakával, azaz a háziasított, rendkívüli finomságú gyapjáról ismert dél-amerikai tevefélékkel.

Ha kellően felfrissültünk a szállodában, az Aurelio ideális kiindulópont, hogy a környékre, sőt kissé távolabbra is, lenyűgöző helyekre autózzunk. Bő egy óra alatt könnyen eljuthatunk az Ausztria, Németország és Svájc találkozási pontján fekvő Boden-tóhoz. Ausztriának a 263 km-es partszakaszból a tó keleti partvidékének 26 km-e jutott. Itt fekszik Bregenz, ahol az óvárosi és tóparti séta után ne mulasszuk el a Pfänder-kilátót sem, ahová néhány perc alatt repít fel a felvonó.

Bregenzből alig tíz kilométer a német kisváros, a festői szépségű Lindau, melynek kikötője is megkapó látvány. Bregenztől délre autózva máris Kelet-Svájcban találjuk magunkat, ahol elkalandozhatunk például St. Gallenbe, ahol feltétlenül nézzük meg a kéttornyú barokk székesegyházat, valamint az óvárost. Megcélozhatjuk aztán Liechtenstein miniállamot és a hercegség fővárosát, Vaduzt, ahol érdemes ellátogatni a várba. Innen, részben autópályán, alig egy óra alatt juthatunk vissza Lechbe, s szállodánkba, az Aurelióba. Ahol újra vár ránk a kényeztető pihenés!