"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Kaland és kényelem Namíbiában

A szakavatott Afrika-utazók szerint Namíbia megismerésére egy élet is kevés. De mi van akkor, ha csak egy-két hetünk van rá?

Namíbia a bátor és kalandra éhes vándorok országa. Ugyanakkor nincs az a tapasztalt utazó, aki ne érezné néha az elveszettség érzését, a világ egy távoli pontján járva. Afrika eléggé távol esik ahhoz, hogy nagy eséllyel megtapasztaljuk, milyen az, mikor a komfortzónánktól messze, egy csábító, ám ismeretlen kultúra világában járunk. Nem kétséges: Namíbia érdemes rá, hogy megismerjük, de az is biztos, hogy jól jön a segítség az délnyugat-afrikai ország bejárásához.

 

A Gondwana Collection Namibia nem a szálláskereséshez, nem az autóbérléshez, nem a szafari- és túraszervezéshez nyújt segítséget – hanem mindezekhez együtt. A zavartalan, tökéletes kényelemben és biztonságban eltöltött namíbiai utazáshoz megfelelő támaszpontot és tájékozódási pontot jelentenek a szerte az országban megtalálható szállások, a puritánabb kempingektől az ötcsillagos lodge-okig. A Gondwana szolgáltatásaira bízva magunkat nem csak megpihenhetünk, de fel is fedezhetjük az ország minden arra érdemes zugát, akár nemzeti parkokról, városi látványosságokról vagy törzsi kultúráról legyen szó.

 

Éjjel-nappal, földön-vízen-levegőben

 

A Gondwana Collection Namibia több mint 40 pihenőkomplexumot épített az elmúlt két évtizedben, hogy az országban járva vendégeik megkaphassák a szükséges támogatást az utazáshoz, és maradéktalan kényelemben élvezhessék a kalandot és természeti szépségeket. Ezek a legkülönbözőbb nagyságú és elhelyezkedésű szállások, a komfortos kétágyas házikóktól a stílusos kempingeken át a lakosztályok tágasságát és kényelmét nyújtó ingatlanokig. Jellemzően az ország frekventált helyein, a természeti csodákhoz közel vehetjük igénybe ezeket a szállásokat és a Gondwana nyújtotta egyéb szolgáltatásokat.

A legfontosabb talán a Namibia2Go autóbérlési szolgáltatása, amelyre már az érkezés pillanatától rábízhatjuk magunkat. A gép landolása után már várnak ránk, hogy röviddel később a Namibia2Go irodájában átvegyük az autónkat. Valamennyi kifogástalan állapotban, műszaki ellenőrzés és tisztítás után áll rendelkezésünkre. Több kategóriából is választhatunk járművet, a bérlés gyors, egyszerű, a kocsi mellé pedig nem csak a szükséges papírokat, de tanácsokat, ha úgy kívánjuk sofőrt is kaphatunk.

 

Az autóbérlés mellé akár teljes útitervet kérhetünk: több szafariútvonalból és szállásból összeállított, részletes és komplett csomagból választhatunk. A Gondwana Collection utazási központja részletes programtervet, szakértő vezetőket kínál számunkra, akár csoporttal, családdal vagy párunkkal járnánk be a vidéket. Ha úgy döntünk, vakációnk első napjától az utolsóig rábízhatjuk magunkat a Gondwana rutinjára, és személyre szabottan, igényeink szerint élvezhetjük a namíbiai napokat, teljes biztonságban és garantált kényelemben.

 

Íme néhány Namíbia ezernyi csodás vidékeiből, amelyekre élményteli az utazást tehetünk a Gondwana szolgáltatásainak segítségével.

 

Sivatagi búvóhely

 

Namíbia alapvetően száraz éghajlatú terület, így egy kiadósabb országjárás során nem tudjuk elkerülni a hatalmas kiterjedésű sivatagot. Persze nem is érdemes. És ha már időt szánunk, hogy megismerjük a homok titkait, miért ne tennénk kényelmes körülmények között, gondtalanul átadva magunkat az élménynek.

A Desert Whisper fantázianevű sivatagi luxusházat éppen az ilyen igényekre tervezték. Egy egyedülálló sivatagi búvóhely, kreatív építészeti megoldásokkal, természetes anyagokból, naturális szín- és formavilággal, fenséges kilátással. A két személyre tervezett exkluzív ház teraszáról fából készült sétány vezet a medencéhez, ahonnan akár egy pohár pezsgővel a kezünkben csodálhatjuk meg a végtelen kék ég alatt nyújtózó sivatagot.

 

A sivatagi kalandhoz természetesen egyéb szálláslehetőségeket is találhatunk. A túrázás szerelmeseinek ideális választás a Namib Desert Camping2Go. Itt nyolc sátor áll az utazók rendelkezésére, akik természetközeli körülmények között fedeznék fel a vörös tájat. A dűnék lábánál felállított sátrakban az ágyak mellett felszerelt konyha és zuhanyzó is van, illetve néhány száz métert kell csak megtennünk, hogy igénybe vegyük a Namib Desert Lodge szolgáltatásait, az éttermet vagy a medencét. Természetesen szállásként is igénybe vehetjük a Namib-sivatag köves dűnéinek lábánál fekvő Lodge-ot. Itt a hangulatos, tágas bungalókban kerekes ágyakon pihenhetünk, vagy akár kiguríthatjuk azokat a szabadba, hogy a csillagos ég alatt merüljünk álomba. A fateraszos étkezőből és a medencéből is maradéktalanul élvezhetjük a sivatagi nyugalmat, a vörös óceán pompáját; a hely igazi feltöltődést jelent a sivatag felfedezéséhez.

 

Az Etosha Park bűvöletében

 

Ha a neten csak néhány percet szánunk Namíbia feltérképezésére, biztosan elénk kerül az Etosha Nemzeti Park mint kihagyhatatlan célpont. Szó szerinti fordításban a „Nagy Fehér Hely”, vagy ahogy az Aawambo-k nevezik, a „Száraz víz helye” az állatvilágnak olyan bőségével kényeztet minket, hogy biztosan nem elég egy napot szánni az élményre. Ha pedig a nemzeti park a célpont, érdemes közeli és pihentető szálláshelyet találni.

A Gondwana legújabb tagja, az Etosha King Nehale, ami a nemzeti park egyik bejáratától csupán egy kilométerre kínál valóban királyi ellátást. Az itt foglalható apartmanok tágasak, stílusosak, saját kis pihenőmedencével, pazar kilátást és első osztályú kényelmet nyújtva a látogatóknak. A hely különlegessége, hogy egy saját, csak a vendégek számára rendelkezésre álló kilátóval rendelkezik egy itatóhely mellett. Az Ontalelo Outpost csak néhány perc séta a szállástól, és már lencsevégre is kaphatjuk az itt pihenő vadakat. A szállásról természetesen vezetett körtúrán is részt vehetünk a parkban vagy egy környékbeli hagyományőrző faluban.

Az Etosha Safari Lodge egy stílusos és teljes kényelmet nyújtó lodge a fantasztikus táj közepén, hatalmas térrel, pompás kilátással, saját verandás szobákkal, medencével és bárral. A lodge természetesen nem csupán szálláshely, de fantasztikus programok origója is; innen indulva, tapasztalt vezetőkkel juthatunk el a park legjobb kilátást nyújtó helyeire. Egy eredményes vadles után pedig a szabad ég alatt élvezhetjük a fantasztikus ételeket, csobbanhatunk a medencében vagy a számtalan kényelmi szolgáltatás segítségével pihenhetünk rá a következő napi szafarinkra.

 

Ha kempingezni szeretnénk a park mellett, ugyancsak a Gondwana kínálja a legmagasabb színvonalú szolgáltatást. Az Etosha Safari Camp egy mopánfák övezte hangulatos szállás rövid autóútnyi távolságra a park bejáratától. Sok kis házacska a fák között, egy kis medencével, bárral, étteremmel – közel a természethez, anélkül, hogy nélkülöznünk kellene a civilizáció kényelmét.

 

Namíbia oázisa

 

A sivatag és a szavannák világán túl is van még felfedeznivaló Namíbiában. Az ország északi végébe tartva a homokdűnéket és a végtelen füves pusztákat hirtelen egy dúsabb és gazdagabb vegetáció váltja fel. Ez a hosszú folyók táplálta Caprivi-sáv, ahol Namíbia Okavanga régiója fekszik.

Itt, a Hakusembe folyó partján vár minket utazásunk következő állomása, a Hakusembe River Lodge, csodásan zöldellő környezetben, a gazdag természet ezernyi élményét nyújtva. A kanyargós, kavicsos út végén nádfedeles házak kis csoportja alkotja a Hakusembe folyó melletti legigényesebb és legteljesebb szolgáltatásokat nyújtó szálláshelyét. A hely közvetlen környezetében vízi madarak neszeznek a nádasban, kenuk siklanak, felszántva a csillogó folyótükröt, a távoli falvakból pedig tompa hangokat hoz a víz. Hűsölhetünk a buja kertben lévő medencében, vagy horgászhatunk, esetleg egy sétahajó fedélzetéről csodálhatjuk meg a folyópartot – ehhez és számtalan más programhoz kínál lehetőséget, eszközöket a hely.

 

Még beljebb hatolva Afrika szívébe, a Zambezi régióban is élvezhetjük a Gondwana elsőrangú szolgáltatásait. A Namushasha River Lodge nem csupán egy kényelmes szálláshely, de egy valóságos oázis is, ahol alkalmunk nyílik meglesni a vízi világ ezernyi csodáját, a védett állatok és növények ezreit. Az elefántok, vízilovak, a nádi élőlények és a vízimadarak világa ez, melybe szervesen simul bele a Lodge épületegyüttese. A természetes anyagokból készült, nádtetős hely ideális az erőgyűjtéshez, hogy aztán a vízre szállva fedezzük fel a folyó élővilágát, vagy a Bwabwata Nemzeti Parkban tegyünk egy kirándulást.

Ennél is különlegesebb élmény egy luxuslakóhajón tölteni néhány felejthetetlen napot. A Namushasha River Villa egy ilyen lehetőség, a Kwando folyóba lehorgonyzott, exkluzív hajó formájában. A kétszemélyes szállás ideális lehet egy nyugodt, elvonulós programra, namíbiai utazásunkba iktatva néhány csendes napot. A villa minden kényelemmel, pazar étel és italválasztékkal felszerelve, körülötte pedig a folyó madárvilága, a fel-felbukkanó vízilovak és a természet érintetlensége vár bennünket.

 

A Gondwana Collection Namibia teljes repertoárját kínálja az ország megismeréséhez szükséges szolgáltatásoknak, szállásoknak és programkínálatnak. Namíbia megismerésére egy élet is kevés, de ha csak egy-két hét áll rendelkezésünkre, érdemes a biztonságos és professzionális szolgáltatásokat választani, hogy a legtöbb élményt nyerjük a szűkre szabott időben, amit ebben a csodálatos országban tölthetünk el.