"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Hivalkodásmentes luxus

A megújult Le Grand Bellevue eleganciája méltó a patinás hotel hírnevéhez. Nagy múltú butikhotel kifinomult ízléssel.

Ahogy behajtunk a hotel parkjába és kitárul előttünk Le Grand Bellevue kapuja, feltör belőlünk egy halk wow. A patinás múltú szálló kiemelkedik a svájci ötcsillagos butikhotelek közül: miközben tulajdonosai ragaszkodnak a finom eleganciához az otthon melegségét érezzük a szálloda minden részletében.

A hely egyik titka, hogy a luxus azoknak is jár, akik csak néhány órára térnek be, egy vacsorára vagy egy különleges spa élményre. A vaskos vendégkönyv szerint a szolgáltatások azokat is elvarázsolják, akik egyébként hozzászoktak ahhoz, hogy mindenből a legmagasabb polcról választhatnak. Az idilli alpesi település, Gstaad egyik nevezetessége a szálló, egyike a város ikonikus luxusszállodáinak. Ám több ennél: a nagyszálló Gstaad faházakkal szegélyezett főutcáján, egy gyönyörű, gondozott parkban várja mindazokat, akik a luxus hivalkodásmentes természetességét kedvelik.

 

Az épület 1912-ben eredetileg gyógyfürdőnek épült, és kétségkívül hozzájárult ahhoz, hogy a város mára legendás síparadicsommá váljon. A száz éves szálloda közel tíz évvel ezelőtt Daniel és Davia Koetser tulajdonába került. A tulajdonosváltást egy majd’ egy éven át tartó teljeskörű felújítás követte, mely során a Koestser házaspár minden szegletet gondosan

FELSŐKATEGÓRIÁS KÉNYELEM
A Le Grand Bellevue egy nagy szálloda előkelőségét és szolgáltatásait ötvözi a családias hangulattal és a több évtizedes tradíción alapuló vendégszeretettel, de a zsúfoltság élménye nélkül.
megtervezve gondolta újra a luxusszállodát, hogy az múltbéli dicsőségéhez hű maradjon, ugyanakkor a XXI. század modernitásával gazdagodjon. Az újragondolás során nemcsak a szálloda külső-belső terei újultak meg; 2013 decemberében már a Le Grand Bellevue tárta ki kapuit, elhagyva a Grand Hotel Bellevue nevet. A Grand Hotel dicső múltjára természetesen nagyon büszkék, a hagyománytisztelet még a legapróbb részletekben is visszaköszön, legyen az a bárban elhelyezett klasszikus Steinway zongora, a központi lépcsőház muránói üvegcsillára vagy éppen a svájci vaj színét idéző klasszicista homlokzat. Télen, amikor havas a táj, az esténként kivilágított épület olyan benyomást kelt, mintha egy karácsonyi film díszletként szolgálna, csakhogy ez nem egy üres kulissza; itt a homlokzat mögött, az épületbe belépve is megmarad a varázs.

 

Véletlenek nincsenek…

 

A Koester házaspár és a Le Grand Bellevue története mára összeforrt. Daniel és Davia a Gstaad Yacht Club nyitóestéjén ismerkedett meg 1998-ban, mely a szálloda birtokán található, majd hét évvel később itt tartották esküvői villásreggelijüket. Ha mindez nem lenne elég, Daniel az alpesi városka olyan, ’60-as évekbeli fénykoráról szóló történeteken nőtt fel, mint, hogy Elizabeth Taylor és Richard Burton a Grand Hotelben kedélyesen beszélgetve kortyolgatták koktéljaikat. Sorsszerű volt tehát, hogy amikor a szálloda eladóvá vált, hezitálás nélkül megvásárolták, mellyel párhuzamosan azt a célt tűzték ki, hogy újra lehetővé teszik a különböző társadalmi rétegekhez tartozó vendégek keveredését, amiről Gstaad egykor híres volt.

Ennek jegyében született meg a szálloda új, kifinomult, ugyanakkor emberközeli enteriőre – mely Davia szakmai zsenialitását tükrözi, belsőépítészként dolgozik saját zürichi cégében –; valamint a szolgáltatások széleskörű kínálata, melyek között a szerelmespárok épp úgy megtalálják a számukra szimpatikus időtöltést, mint a gyermekes családok, vagy éppen a helyi lakosok, akik némi feltöltődésre vágyva térnek be a palotaszállóba, legyen szó gasztronómiai vagy éppen spa élményről.

 

Koetserék gyakorló szülőként oly’ annyira komolyan gondolják, hogy a gyermekek és a szülők számára egyaránt kellemes kikapcsolódást nyújtanak, hogy nem csupán játszószoba és mini mozi, hanem teljes körű babysitter-szolgáltatás áll az itt pihenni vágyók rendelkezésére, ezzel téve teljessé a kikapcsolódás élményét. Minden étteremben van gyermekmenü és kölcsönözhető etetőszék, és külön csobbanási időszak a medencében, garantálva a tökéletes egyensúlyt a felnőttek menedékhelyeként funkcionáló szállodai részek és a gyermekkacagástól hangos játszóházi helyiségek között.

 

Sikkes, könnyed luxus, képeslapszerű kilátással

 

Érkezhetünk magángéppel, autóval vagy vonattal, melyek közül utóbbi az igazán híres a Montreux és Gstaad közötti Aranyhágó festői panorámájának köszönhető. A luxus már az állomáson elkezdődik: kívásnágunkra a szálló saját old-timer Bentley-je vár bennünket. Nem akármilyen autóról van szó, Sir Roger Moore – aki maga is a város lakója volt – 1963-as gépkocsija áll rendelkezésünkre, privát sofőrrel.

A szálloda kapuján belépve meglepetés vár ránk: a Le Grand Bellevue egy igazán ízléses luxushotel, ugyanakkor Gstaad többi részéhez képest kifejezetten visszafogott. Az összesen 57 szoba – 48 különböző besorolású szoba, és kilenc egyedi lakosztály – amelyek mindegyike tágas, kényelmes, vidéki hangulatot árasztó, és a hegyekre nyíló lenyűgöző és megunhatatlan kilátással nyűgözi le vendégeit. Daviának sikerült megvalósítani az eredeti célt: nevezetesen azt, hogy a pazar luxus ellenére sem érezzük magunkat feszélyezve, hiszen itt minden a vendégért van. A kényelem a Le Grand Bellevue olvasatában azt jelenti, hogy azonnal otthon érezhetjük magunkat. A megérkezésünket megkoronázza egy forró tus, bebújás a kikészített pihe-puha fürdőköpenybe és papucsba, néhány szem szőlő a vendégváró tálról és egy pohár gyöngyöző pezsgő!

 

Fine dining, helyi specialitások és különleges koktélok...

 

A Le Grand Bellevue egy nagy szálloda előkelőségét és szolgáltatásait ötvözi a családias hangulattal és a több évtizedes tradíción alapuló vendégszeretettel, de a zsúfoltság élménye nélkül. A hotel hangulatos Art Deco bárral, egy 15 Gault-Millau pontos, és két nemzeti specialitásokat kínáló étteremmel várja vendégeit.

Legyen szó az évszakok bármelyikéről, esténként is érdemes a Le Grand Bellevue-t választani, ahol a Leonard's-ban elegáns környezetben ínyenc fogásokat kóstolhatunk Francesco de Bartolomeis séf jóvoltából, vagy a Le Petit Chalet-ben klasszikus alpesi faházas éttermi közegben finom fondüt és raclette-et ízlelhetünk, vagy friss makit, nigirit és sashimit fogyaszthatunk a Sushi bárban. A szálloda bárjának különlegessége egy 17 (!) méter hosszú chesterfield kanapé, amelyen megpihenve különleges koktélok közül választhatunk, vagy éppen a kávéfőzők Rolls-Royce-aként emlegetett La Cimbali kávéfőzővel készített ínyenc kávét kortyolgathatunk.

 

Spa élmény felsőfokon

 

A szálloda büszkesége a Le Grand Spa, mely 3000 négyzetméterével a legnagyobb wellnessközpont Gstaadban. Több mint tíz kezelőhelyiség, egy tágas jóga- és pilatesstúdió, valamint egy Technogym-berendezésekkel felszerelt, ultramodern fitneszterem mellett hét különböző hideg- és melegkamrának is otthont ad: a finn szaunát, a színterápiát kínáló bioszaunát, az élénkítő jégbarlangot, a török hammamot, a himalájai sószobát, a római laconiumot és az aromás gyógynövénygőzfürdőt is azért építették, hogy kilépjünk a hétköznapokból.

Legyen szó egy komolyabb méregtelenítésről, jógázásról, beltéri vagy kültéri fürdésről, az élmény garantált. A Spa természetesen „külső” vendégeket is fogad, a menedzsment nem is szereti ezt a fajta megkülönböztetést; itt mindenkivel úgy bánnak, mintha „mistery shopper” lenne. Olyasvalaki, aki próbára teszi a személyzet segítőkészségét, türelmét és hozzáértését. Azt vallják, hogy nem azt nyújtják, amit a vendég elvár, hanem annál mindig egy kicsit többet. Szerintük ez a professzionális vendéglátás és kiszolgálás kulcsa.