"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Ikonikus óceánjáró születik

Bő egy évet kell még várnunk, mire először kihajózhatunk a világ legújabb és legnagyobb óceánjárójával. Kabinunkat azonban már most lefoglalhatjuk!

A napokban mutatták be a szakma és nagyközönség számára a világ legnagyobb, újgenerációs óceánjárójának terveit. Az Icon of the Seas-zel egy új hajóosztály születik. Gigantikus méretei minden leget megdöntenek, fedélzetén a megszokott szolgáltatások mellett egy komplett vízipark és szórakoztatóközpont is helyet kapott.

A 365 méter hosszú hajót 20 fedélzeti szinttel tervezték, amiből az utasok 18 vendégfedélzeten élvezhetik a tengeri álomutazást. Kétfős kabinelhelyezés esetén 5610 utas számára nyújt prémium szállodai elhelyezést, de maximális kihasználtság esetén akár 7600 fő kiszolgálásáról gondoskodik a 2350 tagú személyzet.

 

Hét medence, kilenc pezsgőfürdő, hat gigantikus vízi csúszda, vízi színház, pihenő és rekreációs élmények sora várja az utazókat. A tízezernyi élő növénnyel beültetett fedélzeti park és a központi Royal Promenade sétány is újragondolt koncepcióval valósul meg. A Royal Bay Pool a hajózás történetének valaha volt legnagyobb fedélzeti medencéje lesz.

A korábbi csúcstartó, az Oasis osztályú hajókhoz képest legszembetűnőbb változás, hogy a hajó elejében kapott helyet az AquaDome névre keresztelt víziszínház, amely így páratlan kilátást nyújt az óceán végtelen horizontjára. A színház kialakításának köszönhetően pedig a látványos produkciókat sem befolyásolja majd az időjárás.

 

Az Icon of the Seas szakít a korábbi gázolaj alapú technológiával és cseppfolyósított földgázzal, úgynevezett LNG és üzemanyagcellás technológia kombinációjával működik majd. Az LNG a legtisztábban égő tengeri hajózási üzemanyag, ami jelentős lépés a környezetkímélőbb hajózás irányába. A kikötőkben pedig a szárazföldi elektromos hálózatra kapcsolódva is képes lesz a fedélzeti infrastruktúra működését biztosítani.


 

A Royal Caribbean méltán híres minőségi fedélzeti élményeinek és kényelmi szolgáltatásainak legjavát kínálja az új hajóosztály, amely ideális választás egy feledhetetlen családi nyaraláshoz. A 2024. januárjától induló első utakra már most foglalhatók kabinok és lakosztályok a Royal Caribbean magyarországi vezérképviseleténél.