"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Színházak éjszakája

Március 31-én, Budapest tizenhárom színházában egyetlen éjszakára megváltozik minden.

Budapest neves színházai, színészei különleges, egész estés programsorozattal várják a közönséget, hogy bemutathassák színes, sokoldalú arcukat. És hogy mitől más ez az este, mint a többi? Attól, hogy a függöny korábban gördül fel a megszokottnál. Attól, hogy most arra kérik a nagyérdeműt, ne csak néző legyen, vegyen is részt a játékban. És attól, hogy egészen hajnalig a színházé a főszerep!

A fővárosi színházak közös eseménye március 31-én, 16 órakor startol a Városháza téren egy színházi fotókból és plakátokból álló kiállítással. Ezután a programdömping beindul, a szervezők rendhagyó, interaktív programokra, kiállításokra, eddig még sosem látott előadásokra, gyerekműsorokra, koncertekre, beszélgetésekre várnak mindenkit, aki többet szeretne látni, mint egy hagyományos színházi előadás.

 

Ezen az estén végigsétálhatunk egy csodás báblabirintuson a Bábszínházban vagy meghallgathatjuk az Operettszínház társulatának éjszakai dalparádéját. A József Attila Színházban legendás színészek jelmezei és a Parasztdekameron várnak, a Katona József Színházban részt vehetünk A hős és a csokoládékatona dalainak koncertjén vagy egy izgalmas peep-show-n. A Kolibri Színházban találkozhatunk legkedvesebb mesehősünkkel, vagy aranyhallá változhatunk. A Madách Színházban beülhetünk a rendhagyó Lélek Színpada estre, Müller Péterhez vagy a fiatal tehetségek musical előadására. Az Örkény Színházban zenés kávéházi esten vehetünk részt, és még szellemvasutazhatunk is. A Radnóti Színház a Retró Lehetetlennel és a Vodku zenekar koncertjével hívogat, a Thalia pedig a Hideg van koncerttel. A Mikroszkóp Színpad éjszakai kabarét ígér, az Új Színház pedig az Álomfejtés című darab ősbemutatóját tűzte ki. A Vígszínház sem marad adós: itt meghallgathatja a Monokli című előadás színészeinek beszélgetését sikereikről, pályájukról, és megtáncoltathatjuk kedvenc színészünket.

 

A kulturális programban részt vevő színházak: Budapest Bábszínház, Budapesti Operettszínház, József Attila Színház, Katona József Színház, Kolibri Színház, Madách Színház, Mikroszkóp Színpad, Örkény István Színház, Radnóti Miklós Színház, Szabad Tér Színház, Thália Színház, Új Színház, Vígszínház.

 

A Színházak Éjszakája egy olyan különleges programsorozat, amelyen a közönség az erre az estére érvényes karszalag megvásárlásával ellátogathat a főváros tizenhárom színházának bármelyikébe. Aki járt már hasonló eseményen, tudja, hogy nem kell mást tennie, mint kiválasztania a programajánlatból a neki tetsző előadásokat, műsorokat, s ellátogatnia akár az összes színházba, kedve szerint.

 

A programok március 31-én, szombaton kezdődnek és egészen másnap, április 1-én hajnalig tartanak. Részletes program az esemény honlapján olvasható:  www.szinhazakejszakaja.hu