"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Leukoplast – több, mint sebtapasz

Bőrünket ezernyi jó és rossz inger éri nap mint nap, ezek némelyike nyomot hagy rajtunk. Néha meg is sérülünk: lehorzsoljuk, megvágjuk magunkat. (x)

Csak annak nem volt még soha semmilyen bőrsérülése, aki nem főzött, biciklizett, barkácsolt, napozott, sportolt soha… Hála az elmúlt 120 év folyamatos innovációjának, a Leukoplast termékcsalád ma már messze többet nyújt, mint egy sebtapasz: fertőzésgátló hatásuk és nedvszívó képességük is lehet, a konkrét terméktől függőenA Leukoplastot ma már nem csak kisebb égési sérülések, karcolások, kivakart bőr és bőrhólyagok esetén használhatjuk, hanem akkor is, ha harapott sebet akarunk ellátni, de leragaszthatjuk a felszakadt bőrt, a zúzott és vágott sebeket, és „természetesen” horzsolásokra éppúgy, mint repedezett bőrre, műtéti sebek gondozására. Az inkontinenciához társuló dermatitisz és a babák pelenkakiütés kezelésére is bevált és ahogy mondani szokták: ezerszer bizonyított.

 

Ami különösen a gyerekeknek és az érzékeny bőrűeknek jó hír: a kifejezetten számukra kialakított puha szilikon ragasztófelülettel ellátott Leukoplastot fájdalommentesen lehet eltávolítani! Nincs többé „csukd be a szemed, majd háromra hirtelen lerántom, megígérem, hogy nem fog fájni” procedúra.

Aki abban a szerencsés helyzetben van, hogy évek óta nem volt szüksége sebtapaszra, és most megnézi a weboldalon, hogy hányféle termék létezik a Leukoplast védjegyével, az ugyancsak elcsodálkozhat. A klasszikus barna, levétel után a bőrön fekete ragasztócsíkot emlékül hagyó ragtapaszához képest például a Leukoplast vízálló sebtapasz valódi high-tech termék: lég- és vízpára áteresztő, segíti a felázás megelőzését, használója fürödhet, sőt akár úszhat is vele, mégis megvéd a víztől és szennyeződésektől. Speciális fóliaréteggel látták el, amely mikrobiológiai védőgátként szolgál, elzárva a sebet a kórokozóktól, még nehéz körülmények között is. A sebpárna rész nedvszívó, mégsem ragad a sebbe. Azt említeni sem kell – ez a Leukoplastnál természetes – hogy többféle méretben és formában érhető el annak érdekében, hogy illeszkedjen a különböző testrészekre. Na de, miért fontos mindez? Nyáron a strandon vagy a tengerparton sem kell lemondani a vízparti örömökről pusztán azért, mert mondjuk rollerezés közben elestünk, és beszereztünk egy csúnya horzsolást. Mások a Leukoplast strongra esküsznek: ez egy nagy tapadóerejű tapasz, amely biztonságos rögzítést ad. Rugalmas, erős és tartós.

 

Elasztikusságának hála, illeszkedik a testhez, és szilárdan a helyén marad. Nem mellesleg szintén vízlepergető. A környezettudatos vásárlók a Leukoplast Eco-t keresik, amely 90%-ban természetes és megújuló anyagokból készül. A kézzel téphető, mégis tartós Leukosilk a kisgyerekes anyukák kedvence. Apró sérülés nagytakarítás közben? A légáteresztő és tartós Leukoplast ragtapasz ilyenkor is kéznél van. Ezek persze csak kiragadott példák, a Leukoplast mindenütt ott van, ahol szükség van rá. A több tucat termékből álló paletta lefedi az életünket.

Mit tegyünk a házipatikába, a bőröndbe, és mit az autó piros egészségügyi dobozába? A válasz egyszerű: többféle Leukoplastot. Ne legyen rá szükség, ám, ha mégis, egy doboz jó minőségű ragtapasz segíthet megelőzni a nagyobb bajt. A Leukoplast készít orvosi, kórházi használatra szánt ragtapaszokat, és persze olyanokat is, amelyeknek a házi elsősegély dobozban a helyük. Amikor Oscar Toplowitz és Isaac Lifschütz 1901-ben bemutatták az első, cink-oxiddal és természetes gumival készült sebtapaszt – ami akkor forradalmi újdonság volt – szinte biztosan nem sejtették, hogy találmányuk micsoda pályát fog befutni, hála az egészségügyi szakemberek és a mérnökök együttműködésének. A feltalálók egyszerű megoldást kerestek egy nagyon gyakori hétköznapi problémára.

 

Az 1920-ban bemutatott, és mára ikonikussá vált klasszikus piros sebtapasz tekercs ma is kapható, de ma már több tucat sebtapasz típus létezik, a kifinomult termékpaletta szinte minden élethelyzetben segít. A Leukoplastot csak gyógyszertárban és gyógyászati segédeszköz üzletekben lehet megvásárolni, nem véletlenül. A patikus vagy a szakember személyre szabott tanácsot tud adni arra vonatkozóan, hogy adott esetben melyik fajta a megfelelő. A Leukoplast velünk tartott az elmúlt bő száz évben, rengeteget fejlődött, sokféle igényt képes ellátni és számtalan problémát tud – nem csupán elfedni, de gyógyítani is. Megnyugtató érzés, ha van a kézitáskában, az autóban és a házipatikában egy-egy doboz Leukoplast.

 

Sebtípusokról és sebkezelésről, a Leukoplast sebtapaszok túlzás nélkül lenyűgöző tudásáról bővebben a hivatalos weboldalon.

 

A Leukoplast termékek gyógyászati segédeszközök. A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát! A cikk megjelenését az Essity Hungary Kft. támogatta.