"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Lenyűgöző rózsabirodalom

Baden, a híres fürdőváros most 30 ezer nyíló rózsával kápráztatja el látogatóit.

Baden levegőjét egész júniusban átitatja a rózsák egyedülállóan finom illata. Ez a csinos kis Bieredmeier városka Ausztria legnagyobb rózsakertje, ezért minden júniusban koncertekkel, szervezett túrákkal és virágkötő műhelyekkel ünnepli meg a virágok királynőjének virágzását.

 

 

A Badeni Rózsafesztivál június 2-án vette kezdetét gyermekeknek és felnőtteknek szervezett programokkal. A hatalmas és festői Doblhoffparkban, amely egyben a Rózsakert otthona is, piac, zenei előadások, majd a Rózsafesztivál első napjának záróakkordjaként csodálatos esti előadás várta a látogatókat zenével, tánccal, akrobatákkal és tűzijátékkal. Jó hír, hogy azok sem  maradnak hoppon, akik nem tudtak részt venni a nyitóünnepségen, hiszen  június végéig a város számos eseménnyel és attrakcióval hódol a virágok királynőjének. Például élvezhetjük a szakértő vezetők által végigkalauzolt túrákat a rózsakert csodái közt, séta közben virágillatra hangszerelt zenét hallgathatunk, illetve a legkülönfélébb koncertekre ülhetünk be.

 

Ízelítőül néhány adat: 30.000 rózsabokor 175 virágágyásban, 7,5 hektár területen, ahol több mint 600 rózsafajta virágzik júniusban, majd októberben újra. A rózsakert a régen a Weikersdorf-kastély területéhez tartozó Doblhoffparkban található, és immár a nagyközönség is megtekintheti.