"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Sziget huszadszor!

Az idei Sziget fesztiválra szóló ingyenes hetijegyet vehettek át azok, akik valamennyi eddigi Szigeten ott voltak.

"Köszönjük a bizalmatokat az elmúlt 19 Szigeten, megérdemlitek, hogy a jubileumi rendezvényen ingyen szórakozhassatok" - fogalmazott Gerendai Károly.

 

 

A fesztivál szervezőinek a 20. rendezvény apropóján tett tavaszi felhívására a megadott határidőig, július 15-ig összesen húszan tudták igazolni, hogy valamennyi Szigeten ott voltak.

 

Azok kaphattak ingyenes hetijegyet, akik a www.mienkasziget.hu blogoldalra feltöltötték korábbi karszalagjaik fotóit vagy más módon, például videókkal, sztorikkal bizonyították Sziget-hűségüket. (Azoknak, akik három valamelyik évről tudták igazolni, hogy kint jártak a Szigeten, 50 százalékos kedvezmény járt a hetijegyre.)

 

A húsz kitartó szigetelő közül tizenketten személyesen jöttek el a keddi ceremóniára, jutalmuk a belépő mellett egy-egy Sziget-könyv, egy CD, egy idei programfüzet és egy VIP-badge volt. Közöttük volt Tiszauer Norbert, aki elmondta: gyűjtőszenvedélyének köszönhetően rakta el régi karszalagjait, belépőit. "Barátaimmal régóta használunk sms- és email-listát, ezeket is igazolni tudtam, ami használt a 19 év igazolásához" - fogalmazott.

 

Mint hozzátette, az első két Szigetre még Székesfehérvárról jött fel a barátaival, és a két évtized alatt a legtöbbször kint sátoroztak a fesztiválon. Felidézte, hogy az első Szigeten 1993-ban összesen két színpad volt, jó messze egymástól, ezért óriási távolságokat kellett megtenniük közöttük.

 

A Szentesről érkezett Arató Mátyás elmondta: az első Szigetre úgy keveredett el, hogy a fesztivál előtt városukban volt egy Sziámi-koncert, amelyet Gerendai Károly szervezett. "Később magam is dolgoztam a Szigeten, szerveztem zenekarokat ide és egy Bahia-boltot is vezettem itt" - idézte fel Arató Mátyás.

 

Az 1993 augusztusában rendezett első Sziget fesztiválon fellépett például a Lord, az Andersen, a Deák Bill Blues Band, Bródy János, a Ladánybene 27, a Tankcsapda, a Trottel, a Kampec Dolores, Vukán György, az Ági és a Fiúk, a Takács Tamás Dirty Blues Band, Török Ádám és a RABB, az After Crying, Hobo, a Quimby, a Kispál és a Borz, valamint az ef Zámbó Happy Dead Band.

 

A "mínusz kettedik" nappal vasárnap kezdődő idei fesztivál helyszínén, az óbudai Hajógyári-szigeten már javában zajlik a színpadok, a különböző programhelyszínek építése, a nagyszínpad szerkezetkészen áll, a járólapokat hamarosan elkezdik lerakni.

 

A gazdag programkínálatról bővebben itt!

MTI