"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Újbor és sajt

Csaknem 80 bortermelő és 15 sajtkészítő november 24-én és 25-én a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Eddig 15 sajtműhely és sajtkészítő - többek között a Cserpes, a Garabonciás, Kiss Ferenc vagy a csermajori iskola - jelentkezett 150 sajttal, valamint csaknem 80 borászat - például a Takler, a Vesztergombi, a Bock, Günzer Tamás, Günzer Zoltán, a Kvassay, a Thummerer, a Varsányi, a Taschner, a Pántlika Borház, a Bujdosó, a Garamvári vagy a Tokajicum - mintegy 200 újborral, köztük kereskedelmi forgalomban nem kapható tételekkel.

 

 

A fesztivált megelőző borverseny zsűrijének örökös elnöke Kállai Miklós, a Magyar Bor Akadémia elnöke lesz, mellette hagyományosan fiatal, de már nagy szakmai tapasztalattal rendelkező borászok vesznek részt a bírálatban. A fesztivál tíz legjobb bora idén a magyar olimpikonok újbora címet is elnyeri - tette hozzá a főszervező.

 

Ferenc Vilmos elmondta, hogy a 2000 forintos belépő tartalmaz egy kóstolópoharat, valamint 10-10 bor és sajt kóstolását lehetővé tévő kóstolójegyet is.
A fesztivál bevételének egy részét a szervezők Bakonyi Károly szőlőnemesítő szobrának felállításához ajánlják fel.