"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Kivételes figyelem – különleges ajándék

Ajándékozni boldogság, válasszunk olyat, amit csak mi adhatunk.

Fűszeres fenyőillat, gyertyafény, karácsonyi dallamok és a fa alatt egy gyönyörű szalaggal átkötött csomag. Előtte pedig az évente gondot okozó kérdés: mit rejtsen az ajándékdoboz? Az interneten ezernyi inspiráció, tárgyi és élményajándék ötlete megtalálható, megrendelhető. Íme néhány tipp, amely segíthet elkerülni a buktatókat, vagy épp kiválasztani a tökéletes meglepetést.

 

Ajándék nőknek

 

A nők titkos vágyait majdnem lehetetlen kitalálni. Mégis, újra meg újra muszáj megpróbálkoznunk vele. Gyakran ők maguk segítenek, csak ügyesen kell fülelni az elejtett megjegyzésekre, elengedett sóhajokra. Ugyanakkor az ajándék nem puszta tárgy, amellyel örömet szerzünk, de üzenet is: megsúgjuk vele, mit gondolunk róla, milyennek látjuk őt. A nők mindent értelmeznek. Még azt is, amit nem jelnek szánunk, ami mögött nem áll hátsó gondolat. Jobb hát, ha résen vagyunk: jól gondoljuk át, mit adunk, vagyis üzenünk egy hölgynek.

 

A háztartási gépekkel, szakácskönyvekkel ezért jó, ha óvatosan bánunk! Csak akkor vegyünk ilyesmit, ha az illetőnek valóban szenvedélye a főzés vagy a takarítás, mert lehet, hogy célzásnak veszi. A ruha szintén veszélyes terület, ügyes kerülő út a kiegészítő: egy szép selyemsál, egy öv vagy hajbavaló nem okozhat bajt – és akkor még nem is beszéltünk az ékszerről, amely minden esetben adu-ász.

 

Üzend azt az ajándékoddal, hogy igazi nőnek látod: adj olyasmit, amitől még szebb lehet. Ezért örök érvényű jó megoldás a kozmetikum: nincs a világon nő, aki ne szeretné szebbnek látni magát. Még ha nem is sminkel, egy finom bőrápoló vagy tisztálkodó szernek szinte biztosan örülni fog. Figyeld meg alaposan, milyen kozmetikumokat használ, ha bátrabb vagy, válassz számára olyan új illatot, amelyet stílusa, személyisége alapján hozzá illőnek érzel.

 

Meglepetés férfiaknak

 

Ajándékozás szempontjából a férfiak még a nőknél is keményebb diók. Ők ugyanis nem gondolkoznak annyit önmagukon, vágyaikon, mint a nők. Hobbijuk, stílusuk, kedvteléseik, mániáik viszont lehetnek, amelyek megkönnyíthetik az ajándékozó dolgát. Van aki, a design rabja, van, aki a gasztronómiára esküszik, más gyűjt vagy sportol.

 

A mai kor úriemberei az élet minden területén a minőséget keresik. Akkor is, amikor öltönyt választanak, akkor is, amikor utazást fizetnek be és akkor is, amikor barátaikkal meginnának egy jó italt. Az interneten számos ajánlás, szakmai oldalon olvasható teszt segíti a döntést.

Persze vannak tárgyak, amelyeket a férfiak egyszerűen csak szeretnek, gyakran nehéz megállapítani, miért, de szeretik. Ilyenek az elektronikai kütyük mellett a kések, órák, tollak.

 

A közös öröm

 

A legszebb meglepetés azonban sokszor az, amikor magunkat is becsempésszük az ajándékba. Egy páros vagy családi színház-, koncert- vagy netalán repülőjegy azt üzeni, számunkra a legfontosabb a közösen eltöltött idő. 2022. március 16-án a magyar fővárosban, a Papp László Budapest Sportarénában március 17-én pedig Debrecenben, a Főnix Arénában lép fel a világhírű énekes-dalszerző-gitáros, az örökifjú Sting, akiről nem is hisszük el, hogy októberben már 70. születésnapját ünnepelte. Lepjük meg szerettünket és magunkat egy feledhetetlen koncertélménnyel. Jegyek beszerezhetők a koncertet szervező Live Nation weboldalán.