"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Ajándék: még nem késő

Néha az utolsó pillanatban pattannak ki fejünkből a legjobb ajándékötletek.

Minden évben elhatározzuk, hogy nem veszünk több kacatot, csak olyan ajándékokra adunk ki pénzt, amelyeknek van értelmük, racionális hasznuk. Aztán ahogy közeledik a gyertyagyújtás, egyre inkább erőt vesznek rajtunk az érzelmek, és egy idő után többet nyom a latba, hogy mi tetszene szeretteinknek, mint a praktikum. A HappyBox friss, karácsonyi felmérése ugyanezt igazolta. Az online kitölthető kérdőív közel 2800 válaszadójának 60 százaléka pár nap alatt elintézi a vásárlást, 30 százalék szerint egy jól megtervezett délután is elég arra, hogy beszerezzük a karácsonyi ajándékokat. Csupán minden tizedik ember rohan utolsó pillanatban az üzletekbe.

Az ajándék kiválasztásában legtöbben a szívükre hallgatnak, 66 százalékuk hasznos meglepetés helyett inkább olyan figyelmességet választ, amelyről biztosan tudja, hogy tetszést arat. Az ajándékok beszerzésekor a minőség az egyik legfőbb szempont a válaszadók szerint, ezután következik csak az ár. Ajándéktippjeink azoknak szólnak, akik hasonlóan vélekednek.

 

 

Csodakönyv

 

A karácsony a gyerekek számára maga a csoda, így sosem baj, ha az ajándék is varázslatos. A 612 éves gyermekek számára ilyen élményt kínálhat az első kiterjesztett valóság-technológiát használó mesekönyv, amely az olvasás új élményét kínálja, és a történet részesévé és alakítójává teszi az olvasót. A Wonderbook egy kódokat tartalmazó valódi könyv, amely a képernyő előtt megelevenedik, és segítségével a gyermekek valóban az események részeseivé válnak.

Ugyanakkor a Playstation 3-as készülék kiegészítő eszköze nem egyetlen játékra készült, idén karácsonytól sorra jelennek meg a digitális, interaktív meséket kínáló és ismeretterjesztő, ügyességet fejlesztő játékok – az első közülük a Harry Potter világából ismert Varázslástan könyv (Book of Spells), amelyből a rockforti tanulók is elsajátították a legfontosabb varázslatokat.

 

 

Koncert együtt

 

Az utolsó pillanatos ajándékok közül kifejezetten jól sikerülhetnek azok, amelyek közös élményt ígérnek – főleg ha végig gondoljuk, milyen világsztárok érkeznek jövőre Budapestre. Mick Hucknall, a Simply Red egykori frontembere a Papp László Budapest Sportaréna színpadán 2013. március 25-én lép fel, Mark Knopfler, a Dire Straits volt énekese pedig június 22-ei koncertjével lepi meg a magyar közönséget. Ha előbb szeretnénk közös programra vinni szeretteinket, akkor viszont a Cirque du Soleil Michael Jackson The Immortal show-ját ajánljuk. A különleges előadás Budapestre az európai premier után pár héttel érkezik, február 5-én és 6-án este élvezhetjük ugyancsak a Papp László Budapest Sportarénában. A koncertre jegyek a Ticketpro országos hálózatában és a www.livenation.hu oldalon keresztül kaphatók.

 

 

A közös pihenés ígérete

 

A zenei élménynél is boldogabbá tehetjük szeretteinket, ha egy közös utazás, nyaralás ígéretével lepjük meg. A TUI utazási iroda változatos és bő kínálata magas színvonalat és megbízhatóságot nyújt: segítségükkel Maldív-szigetektől elkezdve Mexikóig biztonságos körülmények között juthatunk el. Hasonlóan pozitív tapasztalatokra tehetünk szert a Qatar Airwayssel, amely működésének 15 éve alatt stabil nemzetközi útvonalhálózatot épített ki, és már Budapestről is elrepíti az utazni vágyókat a katar fővárosba, Dohába.

Ha nem akarunk ilyen messzire repülni, persze itthon sem maradunk megfelelő színvonalú szolgáltatás nélkül. A bikali Puchner Szállóban ötféle szálláshangulat, három wellnessrészleg, az ország legnagyobb interaktív kalandparkja várja Önt!

Hasonlóan magas színvonalú élményt kínál Magyarország első holisztikus szállodája, a bükfürdői Caramell Hotel. A szálloda a test, lélek, szellem egységére, harmóniájára építi gyógy- és wellnessprogramját, ahol több mint 60 hagyományos és újszerű szolgáltatásokkal várják a vendégeket.

 

Másokról se feledkezzünk meg!

 

A már említett felmérésből még egy érdekes dolog kiderült: az ünnepek idején inkább választunk olyan ajándékot, melynek megvásárlásával másokat is támogathatunk. A válaszadók háromnegyede figyel oda a termékekhez kapcsolódó jótékonysági akciókra. Ugye mi is közéjük tartozunk?