"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Vagány históriák

A költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünnepeljük.

Íróportrékat sokan, sokféleképpen készítettek már, arról nem is beszélve, hogy a kortárs költészetet is számtalan módon próbálták közelebb hozni "az utca emberéhez". A Műcsarnokban a Vagány Históriák immár a második ősbemutatójára készül! A kezdeményezés során már az előző évben olyan portrékat láthattunk a kortárs irodalom alkotóiról, amelyek hangsúlyozták és bizonyították, hogy a költészet nagyon is eleven, a művek nem a sokat hangoztatott elefántcsonttoronyban, mondhatni laboratóriumi körülmények között születnek.

 

 

A különleges kezdeményezés tematikája most a Költők a szeretteikkel.  A kortárs idoralom szereplői ennek keretén belül 2013. április 11-én családi vagy baráti körben mutatkoznak meg, miközben ekkor lesz egyéves lesz a Vagány Históriák sorozat. Az első rész ötven portréfotója után harmickettő új kép készül, és a sorozat továbbra is a kortárs költészetet szeretné a hétköznapokhoz közelebb hozni olyan módon, hogy a költőket mindennapi környezetükben mutatja be. Ezúttal ez lesz a költészet napi program a Műcsarnokban.

 

A proramról bővebben a Prae.hu oldalon olvashatunk!