"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Lángol a Duna

2013. augusztus 9-én, pénteken fellobbannak a tüzek Verőcén, az első Gorka Tűz Fesztiválon.

Ezen a napon adják át a múzeum új fatüzelésű kemencéjét, így az egynapos ingyenes fesztivál a szabad tüzű égetési technológiák kipróbálására és bemutatására fókuszál. Az esemény délelőtt 10 órától látványos szabadtéri programokkal kezdődik a verőcei Duna parton.

 

 

Neves képzőművészek és csapataik építik meg a szobrokat, objekteket, melyeket száradás után a szabad ég alatt különböző eljárásokkal kiégetnek. Az így elkészült alkotásokat különböző performance-ok keretein belül - Lángoló agyag totemek , Tíz tonna, Óriás szilícium tetraéder égetés,  Úszó beton máglyák, Kemence szellemek , Óriás Gorka ikon – este fogják a művészek a Dunára bocsájtani és begyújtani.

 


Délután kerül sor Kádas Éva keramikusművész kiállításának ünnepélyes megnyitójára a Ferenczy Múzeum - Gorka Kerámia Kiállításban, este pedig a tüzes performance-ok mellett a Verőcei Vízi Színpadon ingyenes előadásokkal és koncertekkel várják a fesztiválra kilátogató kicsiket és nagyokat.

Gorka Tűz Fesztivál
Művészeti vezető: Sárkány Kata keramikusművész
Időpont:2013. augusztus 9, péntek 10.00 órától 23.00 óráig
Helyszín: Verőce, Gorka Kerámia Kiállítása (Szamos u. 22.) és Verőcei Vízi Színpad
A belépés ingyenes!