"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Egy kártya, amely bearanyozza az életet

Az arany mint időtálló érték már a régóta ismert az emberiség számára. Az egyediség szimbóluma. Van egy kártya, amely ugyanezt tudja.(x)

A CIB MasterCard Gold kártya mindazt kínálja, amitől egy nő igazán nőnek érezheti magát. Ideális asszisztens és kiváló barátnő is egyben. Bajban azonnal, éjjel-nappal segít, legyen szó háztartási problémákról, banki sorban állásról, orvosi segítségről, s még lehetne sorolni. Amire ez a kártya képes, lehetetlenség észben tartani. S barátnőként pontosan tudja, milyen az ízlésünk a ruhát vagy gasztronómiát illetően. Minden körülmények között mellettünk áll, ismer mindenkit, aki számít, így akadályok nélkül, minden élethelyzetben azonnal cselekedhetünk. Néhány napja a Capriccio Lakásétterembe csábított egy hamisítatlan CIB Gold–Arany vacsorára, hiszen legújabban az ételekben is egyre gyakrabban jelenik meg az aranyba bújtatott csillogás.

 

 

Ez az ehető nemesfém azonban nem a modern kor találmánya. Az ókori egyiptomiak úgy tartották, aki aranyport fogyaszt, örökké élni fog. A fényűzés jeleként a középkorban jelent meg, a lakomák stílusos kísérőjeként, leginkább az italokban. Az aranyról alkotott elképzelés a gasztronómia világában a mai napig nem változott. Előszeretettel használják díszítéshez por, pehely vagy vékony fóliacsillag formájában. Ez a nemesfém az ételekben egyet jelent a különlegességgel, hiszen nem minden nap fordul elő a fogásokon, így az amúgy is finom ételsort még egyedibbé, ünnepibbé varázsolja.

 

Nem volt ez másképp a lakásétterem estjén sem. Halk zene kíséretében érkeztünk a csodásan megterített terembe, ahol arannyal csábító pezsgő fogadott bennünket. Kellemes beszélgetés és egy kis séta a konyhában, s máris érkezett az első fogás. Francia libamáj terrin aranyköntösben, calvadosos almapudinggal, házi mandulás molnárkával. Tökéletes kezdés egy igazán különleges esthez. A poharak halk csilingelését és a vendégek elégedett duruzsolását óvatosan, nemes eleganciával törte meg a következő fogás, a zöldspárgás zöldborsó cappuccino krémleves, tökéletes sous-vide lágy tojással, aranypelyhes kenyér chipessel. Kivételes ízharmóniájú, igazi tavaszi fogást ölel körbe az apró kis csillogás. A főfogás, a lassan sütött borjúgerinc aranyfüsttel, provence-i zöldségekkel, zsenge bébispenóttal és zsályamártással volt az est fénypontja a desszert előtt.

 

 

Ami a nemesfémek sorában az arany, az az édességek között a csokoládé, vagyis az egyik legkülönlegesebb alapanyag. A csokoládé évezredek óta a gasztronómia értékes kincse, amit az is jelez, hogy egyes kultúrákban a kakaóbabot fizetőeszközként is használták. Nem meglepő tehát, hogy a séfek a CIB aranykártyája alapján csokoládén alapuló desszertet álmodtak meg. Az arannyal és csokoládéval készült CIB Aranyálom tortácska kombinálja a két anyag különlegességét, ezzel igazán exkluzív édességet teremtve meg, tökéletes zárásként az egyedi vacsorához.

 

 

De ez csupán csak egy az ezernyi lehetőség közül, amelyet a CIB MasterCard Gold tartogat számunkra. Engedjük, hogy jelenlétével az életünk felülkerekedjen a mindennapokon, és váljunk igazán különlegessé.