"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Alföldi színháza – Öt nemzeti év

A szerző a Nemzeti Színház öt jelentős évét szakszerűen, hitelesen, olvasmányosan, olykor dokumentum- és lexikonszerűen dolgozta fel.

A jelen kornak és az utókornak egyaránt azt a 2008-tól 2013-ig terjedő időszakot, melyben Alföldi Róbert volt az igazgató. Évadokra tagolva, egykori és mai kritikáival, véleményével festi le a színházban történteket, s azokkal szembesíti Alföldit. Pontosabban kikéri véleményét, és a leírásai, értékelései közé illeszti az igazgató-színész-rendező álláspontjait, hozzászólásait, melyek olykor vitáznak is a szerzővel. Az egyes fejezetek között pedig e Nemzeti-éra egy-egy fontos személyiségével – színésszel, íróval, rendezővel – olvashatunk interjút, Závada Páltól, Mohácsi Jánoson át Stohl Andrásig. A hasznos függelék valamennyi előadás legfontosabb adatait tartalmazza, megkönnyítve az emlékezést. Szóval újra csak köszönet. Alföldinek az öt évért, Csáki Juditnak a hiteles könyvért.
(Libri Kiadó)