"Gazdagok, híresek, sikeresek, mi kell még?"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Alfanők és háziférjek

Gazdagok, híresek, sikeresek, mi kell még?

Persze, a boldogság. Az sem hiányzik, szemben a régi tapasztalattal és az új kutatásokkal, amelyek szerint egy nő minél közelebb van szakmája csúcsához, annál kevesebb esélye van arra, hogy rátaláljon a társra, akivel ennek örömét megoszthatja. A világ legbefolyásosabb női mellett inkább az a kérdés, hogy a férfiak bírják-e a tempót és a magaslati levegőt.

 

 

Több mint egy évtized telt el azóta, hogy David Beckham nemcsak a futball, hanem a metroszexualitás bajnokává is vált. Az új férfifajta fanyalgott a hagyományos férfiszerepek láttán, és jobban érezte magát, ha agyonsikált külsejével, nőies vonásaival büszkélkedhetett. Úgy gondolhatnánk, hogy a jövedelem- és hírnévkülönbség nem lehet akadály egy olyan társadalomban, ahol a férfiak farmerje testhez feszülőbb, mint a miénk. De a gazdasági, politikai hatalommal bíró nők okoznak némi zavart még 2011-ben is.

 

A világ 100 legbefolyásosabb nőjét számba vevő Forbes-lista felsorolta a szereplők családi állapotát, gyermekeik számát. Talán azért, mert például Ellen DeGeneres show-műsorvezető és melegjogi aktivista esetében különösen fontos kérdés a házasság, a melegek házassághoz való joga, hiszen ezekért áll ki? A leggazdagabb férfiak Forbes-listájából ugyan megtudhatjuk, hányan fognak osztozni milliárdos örökségeken, de lényegtelen adatnak tűnik az, hogy van-e családjuk. Hm.

 

Barack Obamáról nem kell feljegyezni, hogy nős, kétgyermekes apa. De Hillary Clintonról már igen, hogy „két háborúval, az izraeli-palesztin konfliktussal, Amerika külföldi imidzsével, Irán, Észak-Korea és férje megregulázásával foglalatoskodik”. Tessék?

Miközben a Forbes ünnepli a nők sikereit, arra emlékeztet, hogy a legbefolyásosabb, leghatalmasabb nők teljesítményébe, eredményeibe az is beleszámít, milyenek a mutatóik a Házasság Zrt.-ben.

 

Írásunk folytatása a La femme Az 50 legbefolyásosabb nő című különszámában olvasható!

Iván Viktória Iván Viktória cikke 2011. szeptember
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.