"Akár az egész világ elől elbújhatunk a The Oberoi Beach Resort villáiban és dzsungelkertjeiben, az óceán partján."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Hírességek nyomában Balin

Akár az egész világ elől elbújhatunk a The Oberoi Beach Resort villáiban és dzsungelkertjeiben, az óceán partján.

Julia Roberts, Susan Sarandon, Tim Robbins, Jean Paul Belmondo, Nastassja Kinski, David Bowie, Gianni Versace, Henry Kissinger. Német, chilei, indiai miniszterek, elnökök, az ENSZ főtitkára. Hogy mi a közös bennük? Amikor Balin jártak, mindannyian az Oberoi Beach Resort valamelyik villájában rejtőztek el a kíváncsi szemek elől. A sziget dél-nyugati csücskében lévő szuperelegáns tengerparti szálláshelye jóval több egyszerű szállodánál, ahol egy egész napi kirándulást követően álomra lehet hajtani fejünket.

A The Oberoi Beach Resort villáihoz privát kert és medence tartozik

 

Az Oberoi villái és különleges lanai szobái ugyanis trópusi kertek között, meghitt, tágas környezetben lapulnak, 6 hektárnyi, hatalmas területen. A 14 villa és falakkal körbevett zárt udvarai teljes elrejtőzést nyújtanak a világ elől. A saját terasz, az étkezésnek teret nyújtó kis pavilon, a magán úszómedence is a teljes nyugalmat árasztja. A 60 lanai szoba teraszain kényelmesen lehet étkezni, a légkondicionált fürdőszobákat süllyesztett kádakkal szerelték fel. Ha pedig az Oberoi lakója a tengerhez vágyik, szinte karnyújtásnyira terül el Seminyak település fél kilométer hosszúságú homokos partszakasza színes, napernyőkkel, kényelmes nyugágyakkal. Spa, teniszpályák és további medencék teszik még élvezetesebbé a dzsungelkertet. Szinte ki sem kell mozdulni az Oberoiból, hogy fantasztikus élményekben legyen részünk.

A gasztronómiáról két, minden igényt kielégítő étterem gondoskodik. A Kura Kura nyitott, nádfedeles pavilonja egy kis tavacskára néz. Az ázsiai és európai kínálat mellett nem maradhatnak el a hagyományos indonéz fogások. A világszínvonalú „Oberoi-kiszolgálás” részeként balinéz népzenészek muzsikáját lehet vacsora közben élvezni.  A Frangipani Café kényelmes székeiből az Indiai-óceán látványa tárul a vendégek elé, reggelizni, ebédelni egyaránt fenséges a frangipáni fák és a kókuszpálmák között, a tengerpart megkapó látványával.

Aki a hosszú repülőutat követően hamar szeretne eljutni resortjába, annak ideális választás lehet az Oberoi, hiszen Denpasartól, a Bali Ngurah Rai Repülőtértől autóval csak percekre van a resort, s érkezés után szinte azonnal el lehet foglalni a trópusi kertben az előre lefoglalt villát vagy luxusszobát. A főbejáratánál körforgalom ölel körbe egy kis tavat. Itt áll a tenger istennőjének szobra. Az istennőt a helyiek minden egyes nap ajándékokkal árasztják el, hogy a kedvében járjanak.

 

Az Oberoi viszonylag nagy múltra tekinthet vissza, hiszen helyén, egy ősi falu mellett 1972-ben építették fel a luxus magánklubot, mely a Kayu Aya nevet kapta. A villasor már korábban is igen kedvelt úti célja volt hírességeknek és előkelőségeknek. Előszeretettel keresték fel királyok és királynők, hercegek és hercegnők – no meg Mick Jagger. Az évtizedek során felújított, megszépített óriási dzsungelkert és villái ma egyszerre kínálják a nyugati világ komfortját és őrzik a misztikus, mesés Kelet hagyományait.

 

Bali egyik leghíresebb szent temploma, a Petitenget a szálloda északi tengerparti szakaszának közelében áll Seminyakban. Az Oberoi e partszakaszára ezért is tekintenek úgy, mint amely nagy spirituális erővel rendelkezik. Ezt erősíti tovább a resort saját temploma is. Az Oberoi zöldellő kertjeit a sok száz öreg fával a spirituális szakértők az elmélyülés, a meditáció, a lelki megnyugvás, a jólét és jóllét egyedülálló helyszínének tekintik. E mágikus vonzerő is sokakat csábít ide, szerte a világból.

Az Oberoi különösen népszerű az ifjú házasok körében, akik mézesheteikhez ideálisabb helyet nem is választhatnának. De kedvelik a cégtulajdonosok, vállalatvezetők is. E harmincöt pluszos nemzedék különösen értékeli, hogy az egész éves feszítő, megterhelő munka után itt teljesen kivonulhat a világból, s olyan luxuskörnyezet veheti körül, ahol magányosan, békésen, nyugalomban tölthet el egy vagy két hetet. A vendégek csaknem fele egyébként Európából érkezik: főleg Nagy-Britanniából, Franciaországból és Németországból.  Ötödük Ázsiából, illetve Ausztráliából, Hét százalékuk az Egyesült Államokból talál rá Baliban az Oberoira, és a jövőben talán egyre többen Magyarországról is.

La femme La femme cikke 2019. június
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.