"Las Vegas az amerikai álmot kereső kalandorok, boldogsághajhászok és kiruccanó családok úti célja."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

A város, amely soha nem alszik

Las Vegas az amerikai álmot kereső kalandorok, boldogsághajhászok és kiruccanó családok úti célja.

Nevada állam oázisa kezdetben vasúti munkások szálláshelye volt, majd a szerencsejáték legalizálását követően, a harmincas években sorra nyíltak a kaszinók, és mára a világ szórakoztatóipari fővárosává nőtte ki magát.

De milyen is a város, amelyik soha nem alszik? Nappal érdemesebb a környéken tenni egy kis kiruccanást, hiszen éjszaka ismerhetjük meg Las Vegas igazi arcát. Körülbelül 50 kilométerre fekszik a Hoover-gát, amelyet a világ csodái közé sorolnak. A hatalmas vízerőmű Neveda és Arizona állam határán épült, ezért csak pár lépést kell tennünk, és máris egy másik időzónába lépünk.


Megnézhetjük a híres Stratosphere Towert is, amely a maga 350 méterével a legmagasabb az összes épület közül, a tetején pedig még egy vidámpark is elfér. Séta közben láthatsz cikázó trameket, a város jellegzetes kötélvasútjait, amelyek sofőr nélkül szállítják utasaikat egyik szállodától a másikig. Kellemes meglepetés, hogy az MGM villamoson az utazást ingyen lehet igénybe venni.


Néhány éve nyílt meg a gengsztermúzeum, amely a szerencsejáték és a hozzá kapcsolódó szervezett bűnözés, a maffia ereklyéit vonultatja fel az 1930 és 1980 közé eső fénykorból. Érdekesség, hogy a múzeum ötlete Las Vegas egykori polgármesterétől származik, aki ügyvédként híres bűnözőket védett a törvény előtt.

A város főutcáját, a Stripet a leghíresebb szállodák szegélyezik. Minden szálloda más-más stílusban épült: láthatsz mini Eiffel-tornyot a Paris előtt; az MGM Grand Hotel bejáratánál pedig 15 méter magas aranyoroszlán magasodik. De itt vannak a filmekből ismerős óriások is: a Ceasars Palace az ókori Róma világát idézi meg, a Mirage-ban pedig állónap eleven fehér tigrisek róják lusta köreiket.


A sivatagi hőség csillapultával Las Vegas is feléled, fény- és színözönt zúdítva ránk. Mindenütt lézerreklámok villódznak, az aktuális éjszakai szórakoztató műsorokat hirdetve: bokszmérkőzések, cirkuszi mutatványok, táncos, zenés előadások közül válogathatunk, csak a pénztárcánk szabhat határt választásunknak, de ez Las Vegasban minden másra is igaz.

Számtalan kápolna eshet utadba, a gyors és bonyodalommentes házasságkötés lehetőségét nyújtva. Csupán a tizennyolcadik életévet kell betölteni, engedélyt vásárolni, és pár óra alatt gazdagabbak lehetünk egy férjjel vagy egy feleséggel.


A fény városában tehát lüktet az élet, amit nem lehet megunni...

La femme La femme cikke 2019. december
címkék:
KLM | Las Vegas | Utazás
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.