"Csakis az időjáráson múlik, hogy megdől-e a tavalyi időrekord a Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Lesz új időrekord?

Csakis az időjáráson múlik, hogy megdől-e a tavalyi időrekord a Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon.

Egy hónap múlva rajtol Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülő versenye az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A versenyen várhatóan közel 3000 sportoló, több mint 500 hajóval indul majd. A Kékszalag ma már lényegesen több, mint egy vitorlásverseny. A Kékszalag Fesztivál számos kulturális és gasztronómiai programmal idén július 13-án a Fehér Szalag vitorlás versennyel kezdődik és július 20-án az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj ünnepélyes díjkiosztójával ér véget.

Az egyhetes programsorozatra így nem csak a versenyzőket és a vitorlázás sport rajongóit várják. A versenyek és programok színes kavalkádjával a szervezők mindenki számára minőségi szórakozást és feledhetetlen nyári élményeket kívánnak nyújtani. A Kékszalag Nagydíj névadó főtámogatója immár hatodik éve a Raiffeisen Bank.

 

„Hazánk legismertebb vitorlásversenyén több, mint 30 különböző kategóriában mérhetik össze tudásukat a vitorlázók. A Kékszalag idén a második legfontosabb versenye a Magyar Vitorlás Szövetség számára, ugyanis 2024 az olimpia éve, melyre Magyarország komoly várakozásokkal tekint. A sportolók motivációja a táv teljesítésében más és más, de közös bennük a sportágunk és a természet iránt érzett tisztelt, elkötelezettség. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a Kékszalag Nagydíjon a történelmi múlttal rendelkező klasszikus hajóktól, egészen a legkorszerűbb technológiákkal rendelkező vitorlásokon át, mindenki egyaránt képviseltesse magát. Szeretném megköszönni támogatóinknak, hogy mellettünk állnak és támogatják a Szövetség munkáját” – mondta el a verseny sajtótájékoztatóján Haranghy Csaba, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke.

 

„A versenyzőket sokféle digitális innováció segíti, amelyek lehetővé teszik, hogy a fedélzeti döntésekhez szükséges információk azonnal rendelkezésre álljanak a csapatok számára. A Raiffeisen Bank digitális szolgáltatásai is ezt az irányt követik: ma már a napi pénzügyek – egy mobiltelefon segítségével – akár egy hajóról is elintézhetők” – mondta Zolnai György, a Raiffeisen Bank Zrt. vezérigazgatója.

A magyar vitorlázás leglátványosabb és teljesen hazai fejlesztésű és építésű katamaránja, a kétárbócos Fifty-Fifty eddig minden Kékszalag első helyét rekord idő beállításával teljesítette. A kétárbócos többszörös rekorder katamarán tavaly 5 óra 3 perc 56 másodperces időrekorddal vitorlázta körbe a Balatont, a Balatonfüred–Balatonkenese–Siófok–Tihany–Keszthely–Tihany–Balatonfüred pályavonalon.

 

A verseny július 18-án, 9:00 órakor Balatonfüredről rajtol, távja légvonalban 155 km, limitideje 48 óra. Az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra online és személyesen is lehet nevezni. A személyes nevezésre július 17-én szerdán 11:00 és 20:00 óra között lesz lehetőség a Kékszalag PORT-ban.

La femme La femme cikke 2024. június
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.