"A hialuronsav a ráncfeltöltő kezeléseknél és a tápláló bőrápoló krémeknél alkalmazott öregedésgátló hatóanyag."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Fegyvertény ráncokkal szemben

A hialuronsav a ráncfeltöltő kezeléseknél és a tápláló bőrápoló krémeknél alkalmazott öregedésgátló hatóanyag.

Tíz évvel ezelőtt a „hialuronsav” kifejezés ismeretlen volt a legtöbb fogyasztó számára. Csak néhány, ízületi gyulladástól szenvedő beteg volt tisztában azzal, mire képes ez az anyag. A viszkózus hialuronsav az ízületekben lévő szinoviális folyadék természetes alkotóeleme, ez az, amiből túl kevés van az ízületi gyulladástól szenvedő betegeknél.

És mi a helyzet manapság? Ez a fogalom ma már az összes magazinban megjelenik az öregedés elleni harccal kapcsolatosan. Ez az átlátszó anyag – a görög „hyalos” szó „üveget” jelent – továbbra is ámulatba ejti a fogyasztókat és az orvosokat. A Monte Carlóban (Monaco) rendezett idei Anti-Aging kereskedelmi vásáron a bőrgyógyászok és a plasztikai sebészek bemutatták, hogy a hialuronsav miként helyettesítheti a különféle orrplasztikai beavatkozásokat. Beinjekciózásával például javítható az orr fitossága, megemelhető a lapos orr, és elrejthetők a nemkívánatos részek.A test saját természetes víztartaléka

 

A hialuronsav rendkívül jó vízmegtartó képessége a legfőbb oka elképesztő sikerének. Szivacs módjára szívja magába a nedvességet, és képes saját súlya több ezerszeresének megfelelő vizet megkötni. Természetes módon megtalálható minden olyan testrészünkben, ahol fontos a nedvesség megkötése, így például a szem üvegtestében, a kötőszövetekben és a szinoviális folyadékban, ahol ez az anyag biztosítja, hogy ízületeink megfelelően mozgathatók legyenek.

A hialuronsavnak gyulladásgátló hatása is van, befolyásolja sejtjeink nedvesség áteresztő képességét, és a gyógyulást is elősegíti. Mindazonáltal a kor előrehaladtával a test hialuronsav-termelő képessége veszít hatékonyságából. Nagyjából 30 éves kortól hialuronsavszintünk folyamatosan csökken, és a 60 felettiek a serdülők hialuronsavszintjének mindössze tíz százalékával rendelkeznek.


A bőrgyógyászatban és a kozmetikában

 

Az orvosok körülbelül húsz éve használják a hialuronsavat. Először az artrózis által károsodott ízületek kezelésében kezdték alkalmazni. Kezdetben a termékek kakastaréjból (amelyben ebből az anyagból természetes módon sok található) nyert hialuronsavat tartalmaztak. Manapság a krémekben és ráncfeltöltőkben található hialuronsav minden esetben mikrobiológiai erjesztés során keletkező biopolimer. Attól függően, hogy a hialuronsav cukormolekulái miként alkotnak láncot egymással, a hialuronsav nagyon sokféle halmazállapotban fordul elő, kezdve a porállagútól, a folyadékon keresztül egészen a gélszerű megjelenésig.

A hialuronsav már rég felváltotta a hagyományos ráncfeltöltő anyagokat, például a kollagént. A plasztikai sebészetben a hialuronsav jelenleg az egyik leggyakrabban használt ráncfeltöltő és térfogatnövelő anyag, amelyet az arcon vagy az ajkak körül használnak. A hialuronsav vízmegkötő és duzzasztó hatása nagyon sok öregedésgátló krémben is csökkenti a ráncok mélységét, valamint hidratálja a bőrt.


Fokozható a hatás

 

Az orvostudomány nagyon sokféle hialuronsav-változatot használ az öregedés elleni harcban. A különféle változatok viszkozitása és keresztkötésének foka eltérő lehet az arc és a bőrréteg azon területétől függően, ahova a ráncfeltöltő hatóanyagot beinjekciózzák. A száj sarkából az orrunkig húzódó mély ránc ellen használt készítményeken kívül ultrafinomságú termékek is rendelkezésre állnak az ajkak körül megjelenő ráncokhoz. Ezeket közvetlenül a bőr felszíne alá fecskendezik.

 

 

 

Az erős keresztkötésű hialuronsavat például az arcizmok alá juttatják be.

A hialuronsavas ráncfeltöltő kezelések hatása nem tart örökké. A bőr hialuronidázoknak nevezett saját enzimei fokozatosan lebontják a ráncfeltöltő anyagokat. Attól függően, hogy milyen fokú a felhasznált hialuronsav keresztkötése, és milyen mélyre fecskendezik be, ez a folyamat hat-tizenkét hónapig tart. A hamburgi Dermatologikum közreműködésével végzett klinikai vizsgálata megerősítette, hogy a hialuronsavas ráncfeltöltő termékek napi kétszeri alkalmazás mellett szemmel láthatóan javítanak a hialuronsavas ráncfeltöltő kezelések pozitív hatásán, valamint szemmel láthatóan is szebbé és hidratálttá teszik a bőrt. „A kutatók klinikai körülmények között is igazolták, hogy az arcápolók aktív hatóanyagai további előnyökkel szolgálnak a ráncfeltöltő kezeléseket követően – mondta Stefanie Conzelmann, a cég termékfejlesztési vezetője. – A fogyasztók számára jelentkező előny egyértelmű: a bőrgyógyászok által végzett ráncfeltöltő kezelések és a kiegészítő bőrápoló termékek otthoni alkalmazásának kombinációja nemcsak fokozza a kezelések hatását, de a páciensek elégedettségét is növeli. Ez a bőrgyógyászok számára is előnyt jelent, hiszen a vizsgálat lehetővé teszi bőrgyógyász partnereink számára, hogy összetett kezeléseket kínáljanak. Most már olyan bőrbarát ápoló termékeket is javasolhatnak, amelyekkel tovább lehet fokozni a ráncfeltöltő kezelések hatását.”

La femme La femme cikke 2013. szeptember
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.