"Az egykori szépségkirálynőből az egyik legjobb drámai színésznő lett. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Egyszer lent, egyszer fent

Az egykori szépségkirálynőből az egyik legjobb drámai színésznő lett.

Ám hiába gyönyörű és híres, karrierje példázza, milyen előítéletekkel küzd az, aki nőnek, ráadásul színes bőrű nőnek születik. Az Oscar-díjas szépség majdnem minden akadályt legyőzött, csak a szerelemmel kell megbirkóznia újra és újra.

 

Az elmúlt tíz évben Berrynek az okozott gondot, amiért sok színésznő ölni tudna: csak komoly drámai szerepekre hívták, részben a Szörnyek keringőjének és a Gothikának köszönhetően. Alig szerepelt romantikus vígjátékban, vagy egyáltalán bármilyen vígjátékban, és küzdenie kellett minden filmért, amely nem sötét vagy nyomasztó. Kétségtelen, hogy van benne kraft, jól bírja a lélek mélységének szédületét. Az is tény, hogy a magánéletéről szóló történetek nehezek és tragikusak, legjobb esetben is szomorúak. 

HALLE BERRY
A Szörnyek keringője és a Gothika című filmje után főleg drámai szerepekre kérték fel, pedig ő már romantikus vígjátékra vágyott.

 

Berry szerint azonban a legnagyobb félreértés vele kapcsolatban, hogy magába forduló, szerelmi bánattól gyötört, búskomor figura lenne, akinek a magánéletben semmi nem sikerül. Ez a kép alakult ki róla, amelyet újra és újra megerősítenek a rosszindulatú bulvárhírek. Elege lett az egészből, és eldöntötte, nem beszél a sajtóval. Nagyon ritkán nyilatkozik, holott előtte szokatlanul őszintén beszélt megpróbáltatásairól, kudarcba fulladt kapcsolatairól, nehéz gyerekkoráról. Nem bánta meg, mert azzal, hogy megosztotta a történetét, sok embernek segített, de élni akarja az életét. Joga van ahhoz, hogy továbblépjen.A továbblépés egyik jele, hogy dolgozik a Jenesse Centerrel, amely családon belüli erőszak áldozatául esett anyáknak és gyerekeiknek ad szállást. Az anyaságon kívül számára ez a legfontosabb feladat. Miután 2000-ben egy autóbaleset után – maga számára is megmagyarázhatatlan okból – otthagyta a helyszínt, 15 ezer dollárra, 3 év próbaidőre és 250 óra közösségi munkára ítélték. Kapott egy listát különböző jótékonysági szervezetek neveivel, és a Jenesse-t választotta. Azért, mert évekig nézte tehetetlenül, amint anyját verik, és ő maga is áldozat lett, amikor egyik volt barátja úgy megütötte, hogy beszakadt a dobhártyája, és emiatt egyik fülére megromlott a hallása.

HALLE BERRY
Ő volt az első színes bőrű színésznő a Vogue címlapján.


A csúcsonHa a nyilvánosság előtt nem is szerepel gyakran, elvállalta a Vogue felkérését. Ő volt az első színes bőrű színésznő a magazin címlapján, ennek forradalmi jelentősége volt a divat, a popkultúra és a színes bőrű nők számára. Bond-lányként kiérdemelt Oscar-díjával számos színes bőrű színésznő előtt döntötte le az akadályokat. Például Lupita Nyong’o előtt, aki szintén Oscart nyert és Lancôme-szerződést kapott: hogy ez legyen a norma − semmint a szabály alóli kivétel. Az Oscar-díj azért még mindig túl fehér, és Berryt elszomorítja, hogy a színes bőrű színészeket nem ismerik el annyira, mint fehér bőrű társaikat.


A teljes cikk a La femme 2016. nyári számában olvasható.

Iván Viktória Iván Viktória cikke 2016. július
címkék:
Film |
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.