"A Richter Anna Díj pályázat közönségszavazatai alapján hamarosan eldől, melyik innovatív ötlet valósulhat meg. (x)"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Innovációk sorsa az internetezők kezében

A Richter Anna Díj pályázat közönségszavazatai alapján hamarosan eldől, melyik innovatív ötlet valósulhat meg. (x)

A korábbi években rengeteg innovatív, hiánypótló ötlet érkezett. Kérdéses volt ugyanakkor, hogy a járvány elleni küzdelem idején, az egészségügyi dolgozók extrém terhelése mellett vajon marad-e ereje, érdeklődése a szakembereknek kreatív ötleteken dolgozni és a pályázatra jelentkezni? A beérkezett több száz pályamű igazolta, hogy az egészségügyben és oktatásban dolgozók maximálisan azonosulni tudnak a díj mottójával és valóban Szívügyük a fejlődés!

zsűri tagjai: Szily Nóra újságíró, pszichológus, Dr. Barna István belgyógyász, egyetemi docens, a MÁESZ Szakmai Bizottságának elnöke, Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Kertész Éva, a 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány ügyvezetője és Rúzsa Magdi Máté Péter-díjas énekesnő. Olyan újszerű, megvalósítható ötleteket vártak a pályázóktól, amelyek kreatív, innovatív módon járulnak hozzá az oktatás vagy egészségügy színvonalához, fejlődéséhez, illetve az adott területen dolgozók mindennapjait megkönnyíti, minőségi változást hoz a hétköznapokban.

 

Az egészségügyi és oktatási területeken dolgozók „békeidőben” is fokozott stresszhelyzetnek vannak kitéve, a pandémia új kihívásai pedig még inkább próbára teszik mentális állapotukat. Soha nem volt aktuálisabb tenni azért, hogy megbirkózhassanak a mindennapok nehézségeivel. Az egészségügyi dolgozó kategória egyik döntős csapata a kórházban dolgozók jóllétét szeretné támogatni ötletével, a pedagógus csapatok egyike pedig az oktatás minden területén jól használható módszertant dolgozna ki a kiégés megelőzésére.

 

Az online tér jelentőségének szerepe a mögöttünk álló hónapokban erősebb lett, mint valaha. Sokan felismerték a témában rejlő kimeríthetetlen lehetőséget, és az is bebizonyosodott, a könnyen elérhető, praktikus és mindenekelőtt hiteles információkra óriási az igény. A gyógyszerész csapatok közül ketten is erre a keresletre kínálnak megoldást.

 

Az idei kiemelt pályamunkák között megjelenik a családalapítás témája, a fiatalok jövőképének formálása, a pályaválasztás, karrier kérdése. Az általános iskolás korosztálynak projekt alapú élményoktatást a szülők bevonásával, az érettségizőknek pedig a kutatói létbe való betekintést nyújtanak az idei döntős csapatok.

Két projekt is a film erejével kíván hatni a világra. Az egészségügyi dolgozó kategória egyik csapata a hazánkban számos fiatalt érintő gerincferdülést korrigáló műtét előkészületeit és magát a beavatkozást mutatná meg a nagyközönségnek egy dokumentumfilm formájában. Egy elhivatott pszichiáter főorvos és profi filmes csapata megható játékfilmen keresztül hozná közelebb hozzánk az egyre többeket érintő betegséget, a demenciát.

 

A prevenció, egészségtudatosság, környezetvédelem minden évben visszaköszönő téma a döntős pályázatok között. Egy gyógyszerész csapatvezető a patika falain kívül is szeretné tudatosságra bírni környezetét, az egészséges táplálkozás népszerűsítésével egészen egyedi módon.

 

Az egészségügyi kategória mentőtiszt pályázója grafikus testvérével évek óta tervezik egy olyan Prehospitális sürgősségi kézikönyv megalkotását, ami az Országos Mentőszolgálat és a háziorvosok munkájának támogatását szolgálná a sürgősségi ellátásban.

 

Elindult a közönségszavazás!

 

A döntős pályaművek mindegyikéről elmondható, bármelyikük lesz az öt kiválasztott egyike, a projekt megvalósítása nem csupán az adott közösség, de rajtuk túlmutatóan az egész társadalom, mindannyiunk javát szolgálja majd. A csapatok részletes bemutatását, fotókat és videókat a www.richterannadij.hu oldalon lehet megtekinteni. Ugyanitt minden e-mail címmel rendelkező érdeklődő számára lehetőség nyílik az online szavazásra.

 

A pedagógus, orvos, egészségügyi dolgozó, gyógyszerész kategória egy-egy díjazottját a zsűri tagjai választják ki, ők döntik el, ki kapja a projekt megvalósítására fordítható négy-négy millió forintot. A közönségdíj sorsa március 14-ig a szavazók kezében van. Érdemes követni a Richter Anna Díj facebook oldalát, ahol folyamatosan érdekes információkat olvashatunk és a döntős projektekhez kapcsolódó játékokba is bekapcsolódhatunk. A díjazottak kilétére 2021. április 13-án derül fény.

La femme La femme cikke 2021. február
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.