"Az elkövetkező évtizedekben sem lesz trendi óriási adagokkal tömni a vendéget az éttermekben."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Gasztroforradalom

Az elkövetkező évtizedekben sem lesz trendi óriási adagokkal tömni a vendéget az éttermekben.

Az angol Heston Blumenthal sok más híres szakáccsal együtt abban hisz, hogy a jövő éttermének minden érzékszervünkre ható élményt kell adnia. Az ételek ízeit például hanghatással is fel lehet majd dobni… Magyarországon is izgalmas kulináris fejlődés látható. Folyamatosan nő azon helyek száma, ahol felejthetetlen gasztronómiai élményben lehet részük a vendégeknek.

 

A magyarországi bisztrók a jövőben ugyanolyan lazák és fesztelenek lesznek, mint most, viszont a jelenleginél sokkal magasabb minőséget fognak képviselni – vélekedik Mizsei János, aki már három éve a Mák Bistro séfje, pedig csak 2016 novemberében lesz 26 éves. A vendégek egyre nyitottabbak, kíváncsiak a nem mindennapi alapanyagokra. A fiatal konyhafőnök továbbra is szeretne olyan anyagokkal dolgozni, amelyek folyamatosan inspirálni tudják. Valószínűnek tartja, hogy a jövőben a zöldségek, a különböző gyógynövények és a vadon nőtt növények használata terjed majd el. Szerinte nagyobb figyelmet kapnak majd a különböző technológiával elkészíthető zöldségek, amelyekre

JÖVŐNK
A zöldségek mellett a különböző gyógynövények és a vadon nőtt növények használata is elterjed majd.
ételsorokat is ki lehet találni. Balázsy Panna, a Globalista Konyha egyik tulajdonosa örülne, ha a mangold, a csicsóka és más növények is visszakerülnének méltó helyükre a hazai étkezésben.

 

 

A táplálkozásunk az egyik legmerevebb viselkedésformánk – vélekedik Csiki Sándor, a www.foodandwine.hu gasztrobloggere. Mint évezredek óta, úgy a jövőben is az első helyen lesznek a helyi eredetű húsok, de a helyben termesztett termékek használatán kívül a hiperlokális beszerzési források is egyre fontosabbak lesznek, például az étterem kertjében termesztett növények, továbbá a természetes alapanyagok. Fogalmilag ide társul a környezet fenntarthatósága is.

JÖVŐNK
A táplálkozásunk az egyik legmerevebb viselkedésformánk – mondják a szakemberek, miközben visszatérünk a helyben termesztett nyersanyagokhoz.

 

Casual


Főként a fiatal, jómódú, különlegességekre vágyó vendégeknek köszönhetően a mostaninál is több casual fine dining étterem, illetve bisztró nyílik majd Magyarországon. 

Ezek a helyek nem arról szólnak, hogy egyetlen, jókora tál, kalóriadús kaját tesznek a vendég elé. A séfek többfogásos, különleges összeállításokat kínálnak, amelyekkel megmutatják, mit gondolnak az ételekről, az étkezésekről. Mizsei János szerint a jövőben a vendégek teljesen átadják magukat a séfnek. Nem fogják tudni, mi lesz a következő fogás – vázolja a koncepciót a Mák Bistro séfje.

 

Írásunk folytatása a La femme Jövőnk című különszámában olvasható! 

 

Bukta Zsuzsa Bukta Zsuzsa cikke 2015. november
címkék:
Táplálkozás
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.