"Napjaink egyik legnagyobb rockzenésze Magyarországra érkezik. Európai turnéja keretében június 3-án ad koncertet a Budapest Arénában.(x)"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Rocksztár a javából

Napjaink egyik legnagyobb rockzenésze Magyarországra érkezik. Európai turnéja keretében június 3-án ad koncertet a Budapest Arénában.(x)

Lenny Kravitz 2018 nyarán európai turnéra indul, melynek keretében júniusban Budapestre látogat. A turné mellett az énekes nemrégiben új lemezének megjelenését is bejelentette, amely 2018 tavaszán várható.

 

Korunk egyik kiemelkedő rockzenészének tartott Lenny Kravitz 20 éves pályafutása során átlépte a zenei műfajokat, vegyítette a hangzásokat és a stílusokat. A szerző-producer-zenész négyszer nyerte el a Grammy-díjat, ami rekord a Legjobb Férfi Rock Produkció kategóriában.

 

 Veleszületett tehetség

 

Az énekes tehetsége és zene iránti csillapíthatatlan rajongása már egészen korán megmutatkozott. Kravitz tehetős családban nőtt fel New Yorkban, Manhattanben, bahamai-afroamerikai származású anya és orosz származású zsidó apa gyermekeként. Mindössze hároméves volt, amikor dobolni kezdett, persze akkor még csak a konyhai serpenyőkön és fazekakon szülei konyhájában. Ötévesen határozta el, hogy zenész lesz, és nem sokkal ezután már valódi hangszereken tanult tovább: először a dobbal, majd a gitárral ismerkedett meg.

 

Szülei szintén zenekedvelők voltak, főként R&B-t, jazzt, klasszikus zenét, operát, gospelt és bluest hallgattak, egyúttal pedig igyekeztek minden lehetséges módon támogatni fiúk zenei képzését.

 

Az otthoni környezet nagy hatást gyakorolt Kravitzra, akinek figyelmét leginkább az olyan soul-előadók ragadták meg, mint a Motown, a Stay, James Brown, Aretha Franklin, Al Green vagy Stevie Wonder.  

 

A család 1974-ben Los Angelesbe költözött, ahol Kravitz édesanyja biztatására csatlakozott a California Boys kórushoz, amely klasszikus dalokat adott elő. Idővel pedig megismerkedett a rockműfajjal is, és számos kedvenc együttese volt, köztük a The Rolling Stones, a Led Zeppelin, a Black Sabbath és a Kiss, de komoly inspirációt nyújtott számára John Lennon vagy például Bob Marley is. A gimnáziumot a Beverly Hills High Schoolban végezte, ahol olyan sztárokkal járt egy osztályba, mint Nicolas Cage vagy Slash. Kravitz tehetsége nem maradt észrevétlen, az énekes felvételt nyert az iskola rangos zenei programjába.

 

Úton a világhír felé

 

Kravitz 1985-ben találkozott a hangmérnök Henry Hirschsel, akivel elkezdtek első saját albumán dolgozni. Az énekes több kiadónál is próbálkozott, míg végül 1989-ben leszerződött a Virgin Recordsszal, és kiadta debütáló albumát Let Love Rule címen. A lemez az Egyesült Államokban mérsékelt sikert aratott, ám szinte azonnal nagy népszerűségre tett szert az USA-n kívül, különösen Európában. A nagy áttörést mégis a Madonnának írt Justify My Love című szám hozta meg Kravitz számára, aki ezután megállíthatatlanul tört előre.

 

Bár a karrierje felfelé ívelő pályára került, a magánéletében komoly törés következett be; Lisa Bonettel kötött házasságának hat év után vége szakadt. Kravitz ezután ismét a zenében talált vigaszt. Hamarosan megjelentette második albumát Mama Said címen. A lemezen ezúttal főként a válással, Bonettel és a szakítással kapcsolatos érzelmeiről vallott, a dalokat pedig volt feleségének ajánlotta.

 

 

A tehetséges énekes-dalszerző első Grammy-díját az 1999-ben megjelent Fly away című dalával szerezte meg a Legjobb férfi rockelőadó kategóriában, amit a következő években további díjak követtek az American Woman, az Again és a Dig in című számokért.

 

Pályafutása során Kravitz eddig 10 stúdióalbumot jelentetett meg – melyek több mint 38 millió példányban keltek el világszerte –, emellett olyan filmsikerekben is része volt, mint az Éhezők viadala, vagy az óriási kritikai elismeréseket is begyűjtő A boldogság ára és a Komornyik. Igazi reneszánsz művész, aki már számos területen kipróbálta magát: énekel, zenét szerez, producerkedik, filmez, időnként könyvet ír, sőt már a design területén is jelen van.

 

A budapesti koncertre jegyek december 15-től kaphatók a www.livenation.hu és a www.ticketpro.hu oldalakon keresztül. A normál belépők mellett limitált számú, közvetlenül a színpad elé szóló, kiemelt állójegy is vásárolható a bulira. 

La femme La femme cikke 2018. március
címkék:
Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.