"Az olasz főváros gazdag kulturális ajánlattal szeretné ősszel is csábítóvá tenni az „örök várost”."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Gazdag ősz Rómában

Az olasz főváros gazdag kulturális ajánlattal szeretné ősszel is csábítóvá tenni az „örök várost”.

Rómában az idei ősz a nagyszabású tárlatoké. Szeptembertől abban a reményben indulnak újra a monstrum kiállítások, hogy a mozikból és a színházakból elmaradozó közönség az exkluzív múzeumi eseményeket azért nem hagyja ki.

 

 

A szezon a Quirinale elnöki palota kiállítótermeiben kezdődik, ahol szeptember 27-től január végéig Johannes Vermeer (1632-1675) és a holland festészet aranykora mutatkozik be. A Leány gyöngy fülbevalóval című képről ismert Vermeer festményeit először állítják ki Olaszországban.

 

Paris en liberte (Párizs szabadon) címmel Robert Doisneau, a lencsevégre kapott utcai csókról híres francia fotóművész kétszáznegyven felvétele látható a római Palaexpo kiállítótermeiben szeptember 29-től februárig.  Október elsejétől Renato Guttuso (1911-1987) festményeit mutatják be a Vittoriano, a II. Viktor Emánuel-emlékmű termeiben, 9-től pedig a német festő Paul Klee (1879-1940) és Itália kapcsolata elevenedik fel a római Modern Nemzeti Galériában.

 

 

A szervezők az ókorról sem feledkeztek meg: október 1-től látható a Capitoliumi Múzeumban a "Róma napjai" című kiállítás a Traianus és Hadrianus kori (58-138) művészetről. Október 3-án kezdődik az antik városnak szentelt Roma Caput Mundi című kiállítás, melynek helyszíne a Colosseum és a Forum Romanum lesz.

La femme La femme cikke 2012. augusztus
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.