"Ismét itt a Nemzeti Vágta!"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Vágtázik a nemzet!

Ismét itt a Nemzeti Vágta!

A Nemzeti Vágta a magyar tradíciókra épülő, nagyszabású, történelmi hangulatú lovasverseny, mely ilyen formán egyszerre hagyományőrző és hagyományteremtő, országos kulturális esemény. Egyedülálló ceremóniarendszerével, pompázatos küllemével, lobogóival és a rendhagyó Vágta versennyel más rendezvényhez nem hasonlítható atmoszférát teremt, mely évről-évre óriási számú látogatót vonz a Főváros szívébe.

 

 

A Nemzeti Vágtán a magyar városok és megyék által nevezett lovak és lovasok, mérkőznek meg szeptember 15-16 között Budapesten több helyszínen.  A Műcsarnok mellett és az 56-osok tere között felállított, közkedvelt Országkonyha (szeptember 14-16.) a magyar gasztronómia tradicionális ételkülönlegességeivel várja a verseny izgalmaiban elpilledt látogatókat. A jó ételhez jó ital is dukál, így nem maradhatnak el a hazai italkülönlegességek, valamint forró talpalávalók sem az Országkonyha kínálatából.

 

A rendezvény csúcspontja a Nemzeti Vágta eseményei a Hősök terén felállított versenypályán szeptember 15-én és 16-án. Az elismerő bajnoki címért, a Nemzeti Vágta vándordíjáért, valamint a több millió forintos összdíjazásért folyó küzdelem döntő viadalára szeptember 16-án, vasárnap kerül sor. A futamok között az eddigi évekhez hasonlóan, látványos bemutatók, Jótékonysági Sztárfutam, Történelmi Gála, izgalmas versenyek, látványos show-k, színes közönségprogramok fokozzák az izgalmakat.

 

Tavaly óriási sikerrel debütált a Fogatvágta, mely egyedi építésű, kifejezetten a Hősök tere köré épített pályához tervezett kocsik versenye. A hétvégén újra átélheti a közönség a nagysikerű Ben Hur című film kocsiversenyéhez hasonló lélegzetelállító viadalt.

 

Még több érdekesség a Nemzeti Vágta weboldalán!

La femme La femme cikke 2012. szeptember
címkék:
Hagyomány | Nemzet | Sport
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.