"Carmen Souza első alkalommal mutatkozik be Magyarországon, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Zene a Zöld-foki-szigetekről

Carmen Souza első alkalommal mutatkozik be Magyarországon, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Carmen Souza a Zöld-foki-szigetekről Portugáliába vándorló családban született, jelenleg Londonban él. Hatott rá a Zöld-foki-szigetek zenei hangulatát mélyen meghatározó sodade melankóliája valamint a kreol nyelv, amelyen a mai napig énekel. Zenei pályafutásában megkerülhetetlen szerepe volt annak a stiláris nyitottságnak, amelyet a vele kezdettől együttműködő bőgős, Theo Pas’cal képvisel. Eddig négy albumot készítettek, melyekben a zöld-foki morna, a latin és afropop, a soul illetve az amerikai jazz jegyei egyaránt fellelhetők.

 

 

A Kachupada című albumon A muzsika hangja film népszerű dala, a My Favorite Things is szerepel, Zöld-foki-szigeteki stílusban.  Az énekesnőt egy rádióban hallott John Coltrane-feldolgozás inspirálta. A Batuke elnevezésű tradicionális ritmus természetesen folyik, lüktet végig a dallal. Souza ugyanezt alkalmazta a Donne Lee című számnál is: írt hozzá zöld-foki szöveget, a bebop ritmust pedig hagyományos funanával helyettesítette.

 

„Zenéjének megtévesztő egyszerűsége és kivételes tisztasága annak a különleges zenei keveredésnek köszönhető, amely a Zöld-foki-szigeteki gyökereknek a jazz-zel és a modern soul hatásokkal való találkozásából megalkotta a csodálatosan vibráló, akusztikus hangzású, izgalmasan hibrid műfajt: a 21. század világzenei soulját.” (David Sylvian)

 

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad a koncerthez különleges élménycsomagot is kínál a világzene kedvelőinek. A limitált számban megvásárolható prémium ajánlat az első kategóriás jegyen túl tartalmazza a retúr színházi hajójegyet, egy welcome koktélt, a zártkörű próbán való részvételt, egy latin hangulatú vacsorát valamint a Víztorony kilátó és kiállítások megtekintését.

 

Online jegyvásárlás és további információ: www.szabadter.hu

La femme La femme cikke 2013. július
címkék:
Koncert | Zene
Casablancában született

A FÉRFI, AKI TETSZIK NEKÜNK

Casablancában született

Gad Elmaleh

Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.