"500 tehetséges fiatal és a tehetségek kibontakozását segítő szakember ült össze a TALENTn Konferencián."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Tehetség szívvel és ésszel

500 tehetséges fiatal és a tehetségek kibontakozását segítő szakember ült össze a TALENTn Konferencián.

A hétköznapi szóhasználatban tehetségként emlegetett kiváló adottságú fiatalok komoly segítségre, gondozásra szorulnak, hogy valóra váltsák a bennük rejlő ígéreteket. Ennek jegyében találkozott 500 tehetséges fiatal és a tehetségek kibontakozását segítő szakember 2013. szeptember 26-án, Budapesten, a RaM Colosseumban első alkalommal megrendezett TALENTn Konferencián. A konferencia kiváló terep volt a szakemberek és a hazai tehetségek számára, hogy egymással gyümölcsöző kapcsolatot építsenek. Visszatekintve elmondhatjuk, hogy a TALENTn kezdeményezés olyan fórummá vált, ahol a tehetségek találkozásával gondolataik, lehetőségeik nem egyszerűen összeadódtak, hanem megsokszorozódtak, hatványokra emelkedtek.

 


A konferencia moderátora Tunyogi Henriett és Buda Márton volt.

 

 

A szakmai fórumok, kerekasztal-beszélgetések, előadások rávilágítottak a tehetséggondozás aktuális kérdéseire, miközben a programszünetekben a legkülönbözőbb területekről érkező fiatalok – molekuláris biológus, mérnök, robotprogramozó, kutatóorvos, zongoraművész, esélyegyenlőségi szakember stb. – beszélgethettek csaknem ugyanannyi tehetséggondozási szakemberrel.

 

Több elismerés

 

A konferencia megnyitóján Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter mondott köszöntő beszédet. Az 50 tehetséges magyar fiatal  mentorprogramjának fővédnökeként hangsúlyozta, hogy a tehetséggondozás területén a magyar iskolarendszer jóvoltából eddig is jók voltunk, ám hiányzott az odafigyelés és az elismerés, amely a tehetségek további kibontakoztatását segítette volna.

– Ez a tehetségkutató program nemcsak ösztönzést, hanem elismerést is jelent. A tehetség szív és ész nélkül nem tud kibontakozni – fogalmazott az MTI által is idézett beszédében a miniszter. – A fiatal ne csak abban higgyen, hogy tehetséges, hanem abban is, amire a tehetségét fordítani akarja, vagyis olyan célt tudjon kijelölni önmaga és tehetsége hasznosítása számára, amelyben hisz.

Navracsics Tibor szerint a szív mellett szükség van észre, munkára, gyakorlásra, a hétköznapi fárasztó, monoton folyamatra, amelynek eredményeként a tehetség megjelenik. A miniszterelnök-helyettes fontosnak nevezte, hogy mentorok foglalkoznak a fiatal tehetségekkel. Navracsics Tibor, aki a program keretében egy fiatal jogászt támogat, hozzátette: közöttük nemcsak munkakapcsolat van, hanem bizalmi, érzelmi viszonynak is ki kell alakulnia.


1 | 2 | 3 | tovább
La femme La femme cikke 2013. október
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.