"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Ízekbe foglalt irodalom

Megelevenednek az irodalom klasszikusai- no, nem színpadon vagy filmvásznon, hanem ételben. Az irodalom és a kulinária találkozása az asztalon.

Különös módját találta meg az illusztrációnak egy amerikai ételstylist, Dina Fried. Az irodalom klasszikusainak hangulatát, életérzését egy-egy ételben komponálta meg, és hozzá illő módon tálalta az elkészült fogást. A képek irodalmi fejtörőnek sem utolsók.

 

Fictitious Dishes című könyvben 50 mű került terítékre, és mire az ember végére ér, nemcsak az olvasáshoz jön meg a kedve, hanem bizony az étvágya is. Igaz, nem mindegyik étel ínycsiklandó. A fotókat idézetek és receptek kísérik, emellett érdedes tényeket is elárul Dinah Fried a szerzőkről, műveikről és az ételekről. Az ötlet eleinte szerény projektnek indult, majd Fried annyire belejött a főzőcskébe, hogy évekig kísérletezett. A fotók között látható Twist Olivér felvízezett zabkásája, a Tetovált lányt pácolt hering és főtt tojásos szendvics képviseli, a Nagy Gatsby pazarul terített asztalát látva pedig egyből a múlt század húszas éveinek pezsgő New Yorki estélyein találjuk magunkat. 


Franz Kafka Az átváltozás

Franz Kafka: Az átváltozás
 

Hunter S. Thompson Félelem és reszketés Las Vegasban

Hunter S. Thompson: Félelem és reszketés Las Vegasban
 

Lewis Caroll Alice csodaországban

Lewis Caroll: Alice csodaországban
 

Mark Twain Twist olivér

Mark Twain: Twist Olivér
 

F. Scott Fitzgerald A nagy Gatsby

F. Scott Fitzgerald: A nagy Gatsby
 

Frances Hodgson Burnett A titkos kert

Frances Hodgson Burnett: A titkos kert
 

Sylvia Plath Az üvegbura

Sylvia Plath: Az üvegbura