"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Nyári álomesküvők

Vintage elegancia, öko-sikk és trópusi kifinomultság. Tippek, hogy a nagy nap örök emlék maradjon...

A nyár hagyományosan az esküvők szezonja. Mostanra az eddig csúcsidőszaknak számító július veszített népszerűségéből, helyette az esküvői láz egyre inkább augusztusra, illetve nyár végére tolódik. A klasszikusnak számító romantikus téma azonban úgy tűnik megunhatatlan. Tippek, hogy a nagy nap örök emlék maradjon!

 

Tengerparti hangulat


Kimondani a boldogító igent egy egzotikus szigeten. Ez szinte minden kis- és nagylány álma. Tökéletes azon párok számára, akik a nagy napra szívesen elszöknének a valóság vagy éppen a hatalmas vendégsereg elől. Az elmúlt években egyre divatosabbnak számít a külföldi menyegző, melyet akár a nászúttal is egybeköthetünk. Az egyik legkedveltebb úti cél a szerelmesek számára Cancún, ahol a nagy napot még különlegesebbé teheti a  friss, egzotikus, türkizkék vizű, homokos tengerpart. A nászutasok itt igazi luxuskiszolgálásban részesülhetnek. Szintén népszerű úti cél még Bali, Hawaii, a Maldív-szigetek, Mauritius, illetve Tahiti. Ha nem szeretnénk ennyire távoli tájakra utazni, a buli helyszínére is becsempészhetjük a tengerparti nyár hangulatát. Az esküvő domináns árnyalata ez esetben a mély tengerkék, a világos smaragdzöld vagy a középkék, melyet különleges, a tenger világát idéző dekorációkkal tehetünk még izgalmasabbá.

 

Angol virágoskert


Szélforgók, színes, vidám csokrok és a simogató, meleg nyári hangulat. A kertek nem véletlenül a nyári esküvők legnépszerűbb helyszínei. A nyári kerti esküvők dekorációi közt idén nagy népszerűségnek örvend a citrusgirland, illetve a páfránykoszorú, melyek asztaldíszként is szolgálhatnak. Az angol virágoskert témájú esküvők a szezon nagy kedvencei, jellemzőjük a gondosan elrendezett virágos asztaldísz. A legnépszerűbb esküvői virág már több éve a romantikus és kifinomult bazsarózsa, mely nem csupán dekorációnak tökéletes, hanem a csokorhoz is remekül illik. Az ételek ízét is érdemes a szezonhoz igazítani. Egy meleg nyári kerti esküvőhöz pazar az idei slágeríz, a citromtorta virágdíszekkel, a tetején pedig mostanság elfér egy kis csillámpor is. Az ilyen esküvő elmaradhatatlan része a lampion, valamint néhány olyan zöld növény, mint a gólyaorr vagy a szőlőlevél, esetleg illatos fűszernövények, melyekkel még különlegesebb összehatást érhetünk el. A zöld szín tökéletes a kerti környezethez, sárgával vagy rózsaszínnel párosítva friss, könnyed és üde hatást kelt.

 

Vintage elegancia


Vintage vagy retró. Nevezzük akárhogy, egy klasszikus esküvő mindig tökéletes alkalom arra, hogy kiéljük kreativitásunkat. A vintage esküvő kihagyhatatlan elemeinek számít a régi levélmeghívó, a cupcake, mely akár a torta alternatívája is lehet, az apró régies csészék és teáskannák, a bőröndök, a régi képkeretek és a hímzett zsebkendők. Egy ilyen témával a régi korok romantikáját kelthetjük újra életre. Az idei kedvenc a viktoriánus és a 20-as évekbeli Gatsby stílus, melynek jellemzője az elegancia és a nosztalgia. Az olyan szövetekkel, mint a bársony és a damaszt, valamint az olyan árnyalatokkal, mint a padlizsán, a menta, a fehér-türkiz páros, esetleg a keki vagy a barna, újjáéledhet az elmúlt idők hangulata.

 

Menyegző countrystílusban


Egyszerűség, kényelem, rusztikus báj. Ezekkel a szavakkal lehetne leginkább jellemezni a vidéki stílusú esküvőket. A countryesküvők kedvelt árnyalatai a natúr színek, így a földes tónusok, a sárga, az arany, a barna, a zsálya, a fahéj vagy a rozsdavörös.  Az anyagok közül a vászon, fa, üveg a legnépszerűbb, de kedvelt elem a szalma és a régi vastárgyak is. A dekorációkhoz igazi kincsekre bukkanhatunk régi fészerekben, istállókban vagy pajtákban. Sőt! Az esküvőt előszeretettel tartják már ilyen építmények közelében. Dekoratív elemek lehetnek ágak, esetleg befőttesüvegek. Emellett a countryesküvő megköveteli a házias ízeket is, házi lekvárokat, limonádét, vagy más ínyencségeket, házi süteményeket.

 

Színek kavalkádja


A pasztell és harsány árnyalatok igazi feltörekvő trend. A színes macaronok tökéletes alternatívái a hagyományos desszerteknek, és könnyedén hozzáigazíthatjuk az esküvő uralkodó színeihez. Nélkülözhetetlen kelléknek számítanak a színes papírgömbök, az ombre esküvői torta – és persze a virágok.