"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Elengedhetetlen védelem ősszel

Jön az ősz, a baktériumok és a gyengülő immunrendszer szezonja. A hatékony gyógyulás érdekében nem mindig elég antibiotikumokat szedni.(x)

Az antibiotikumok kétségtelenül nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy mihamarabb talpra álljunk néhány kellemetlen betegségből. Egy őszi lerobbanás után azonban nem csupán a baktériumok hagyják romokban a szervezetünket, de éppen az antibiotikumok nemkívánatos hatásaként kell számolnunk szervezetünk gyengülésével. Különösen az ötven feletti korosztályban.

 

 

Antibiotikumok mellékhatásokkal

 

Az antibiotikum a baktériumok szaporodását gátolja, illetve elpusztítja őket. Bár a legfontosabb gyógyszereink közé tartozik, nemkívánatos hatásaként nem csupán a célzott kórokozót pusztítja el, hanem azokat a baktériumokat is, amelyekre szervezetünknek szüksége van az egészségünk megőrzése érdekében.

Az antibiotikumos kezelés gyengíti a bélflórát is, hiszen itt mintegy ötszáz különféle baktériumfaj él, amelyek nagyon fontos szerepet játszanak a kiegyensúlyozott bélműködés szempontjából. A bélflóra sérülése – például az antibiotikumos kezelés hatására – több kellemetlen következménnyel jár: emésztési zavarok, hasmenés, közérzetromlás. Az antibiotikummal kezelt betegek legsúlyosabb tünete, hogy a kezelés alatt vagy után közel 20-30 százalékuk hasmenéstől szenved, ami egyértelműen jelzi az egészséges bélflóra károsodását. Hogy az antibiotikumos kezelés nem kívánt következményeivel ne kelljen szembesülnünk, probiotikumok szedésére van szükségünk.

 

Antibiotikumra probiotikum

 

A probiotikum a jótékony hatású baktériumok közé tartozik. Javítja a bélflóra helyreállítását és segíti a vitaminhiány megszűnését*, ezáltal az egész szervezet gyors regenerálódását. A Normaflore különösen hatékony, korszerű probiotikum, amely bizonyítottan javítja a bélflóra hatékony működését az antibiotikum-kezelés során is. Segíti a szervezet vitaminellátását azáltal, hogy különböző vitaminoktermelésére képes*, hozzájárul a hatékonyabb gyógyuláshoz és a gyorsabb felépüléshez, a betegséget követő kellemetlen következmények nélkül. A vény nélkül kapható probiotikumok közül a Normaflore probiotikum-tartalma egyedülálló, ráadásul az innovatív, nem törékeny műanyag ampulla csak természetes hatóanyagot tartalmaz.

 

Ötven felett különösen

 

Az ötvenen túli korosztályban jellemzően többen többféle gyógyszert is szednek. Őket különösen érinti a különböző hatóanyagok bélflórát károsító hatása. Az immunrendszer idővel egyébként is támogatásra szorul, ahogy a táplálkozásban is körültekintőbbnek kell lennie egy ötven-, mint egy húszévesnek. Mindezek együtt ahhoz is vezetnek, hogy a normális bélflóra könnyebben károsodik, a jótékony bélbaktériumok száma csökken. Ezért ebben a korosztályban fokozattan ajánlatos a probiotikus készítmények használata!

 

Több hatás egyben

 

A Normaflore probiotikum a benne lévő baktériumoknak köszönhetően a különböző, különösen a B-vitamin-csoportba tartozó vitaminok termelésére képes, ezért hozzájárul a vitaminhiányos állapot megszüntetéséhez is.*

Ellenáll a gyomorsavnak és az emésztőenzimeknek, így képes eljutni a bélrendszer alsóbb részébe is, hogy kifejtse hatását. Probiotikus baktériumai a hőhatásoknak is ellenállnak, ezért a gyártás, a tárolás vagy az alkalmazás során bekövetkezett hőhatástól sem sérülnek, mindvégig megőrzik aktivitásukat. A leggyakrabban alkalmazott antibiotikumok az egészséges bélflóra fenntartása érdekében már az antibiotikum-kúra közben is szedhetők.

A korszerű, nem törékeny műanyag ampullában kapható Normaflore probiotikum csak  természetes anyagokat tartalmaz. Az íztelen folyadék bármilyen itallal keverhető, könnyen bevehető. A felnőttek mellett csecsemők és gyermekek is szedhetik.

 

www.normaflore.hu
Bacillus clausii-t tartalmazó vény nélkül kapható gyógyszer.
*In vitro adatok alapján
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!