"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Designer hotelek bűvöletében

Giorgio Armani, Missoni, Versace. Néhányan azok közül, akik nem csupán a divat, de a luxushotelek világában is letették kézjegyüket.

A divatszakma legnagyobb ikonjai mostanában előszeretettel terveznek hoteleket is, amelyekben az elegancia és a korszerűség az uralkodó stílusjegy, csakúgy, mint a nevük által fémjelzett ruhák esetében. Mára már nevük is van, haute couture hoteleknek hívják őket, és a nagyvilági trendek kelnek életre bennük az egzotikus Brazíliától egészen Párizsig. A trendkövető közönség számára már nemcsak az a fontos, mit viselünk, hanem az is, hol szállunk meg, és ha igazán követni akarjuk a divatot, bizony, még az eddigieknél is mélyebben kell a zsebünkbe nyúlnunk!

 

Palazzo Versace, Ausztrália


Donatella Versace ezt a nem mindennapi hotelt néhai testvére, a zseniális designer emlékére tervezte. A meseszép vízparti szálloda több mint 200 pazar hálószobát rejt magában, melyek a padlótól a mennyezetig érő ablakokkal, saját erkéllyel és persze fényűző dekorációval vannak ellátva. A hotel teljes egészében a Versace stílusát követi; ez volt az első olyan üdülőhely, melyben a szállodaipar és a divatmárkák luxusdesignja ötvöződik. Az épület posztmodern stílusban épült, neoklasszicista elemekkel. Az egyes szobákban az időtlen nyár a téma, ezért a tengerkék és az aranysárga árnyalatok az uralkodók. Versace nagyon ügyelt arra, hogy minden egységben, harmóniában álljon egymással, így természetesen az alkalmazottak egyenruhája is alkalmazkodik a hotel színvilágához.

 

Armani Hotel, Dubai


Armani első designer hotelje Dubaiban épült, mára már Milánóban is terveznek egyet. A szálloda 160 szobával, 8 étteremmel, 12 ezer négyzetméteres spa birodalommal és a márka üzleteivel is rendelkezik. A tervező, aki imádja a feltűnést, természetesen Dubai legmagasabb tornyában, az ikonikus Burdzs Khalifában vert sátrat. Ahogyan Armani eddigi kreációitól megszokhattuk, a szállodát is a minimalista elegancia jellemzi, tehát nyugodt, kifinomult színek – a szürke, a csokoládébarna és a fekete árnyalatai –, tiszta vonalak, egyedi textúrák keverednek a lenyűgöző építészeti remekműben. Annak, aki itt száll meg, az érkezése sem mindennapi: egy Bentley várja a reptéren.

 

Bulgari Hotel, Bali

 

A szállodát nemes egyszerűséggel a legexkluzívabb szállodának hívják a Földön. Igazi földi paradicsom a Hotel Bulgari Balin. Az 59 villából álló komplexumot egy 150 méteres szikla tetejére építettek, így nagyszerű kilátás nyílik az odalent, két és fél kilométerre, az Indiai-óceán partján fekvő fehér homokos strandtól. A márka tulajdonosa, tapasztalat híján, a Marriott Internationallel közösen nyitotta meg a hotelt, melyben a divatmárka designja is természetesen jelen van. Az egyes szobákban keveredik a modern olasz design az ősi balinéz elemekkel.

 

Symphony Style Hotel, Kuwait


Eredetileg a Missoni divatház világszerte harminc szállodát tervezett. A skóciai után a kuwaiti volt a második, amely a márka védjegyévé vált grafikai minták és a futurisztikus belsővel és a márka nevével nyitotta meg kapuit. A stratégiaváltás után a divaház ugyan kivonult a szálloda és vendéglátás iparágból, a Symphony Style Hotel néven továbbra is működő szálloda 169 szobájába Rosita Missoni kreatív igazgató munkáját dícséri: minden nagyon stílusos és extravagáns.